Суд обере запобіжний захід екс-голові Апеляційного суду АР Крим

20:00, 3 ноября 2018
Колишнього суддю доставляють до Голосіївського районного суду міста Києва.
Суд обере запобіжний захід екс-голові Апеляційного суду АР Крим
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

3 листопада 2018 року СБУ та прокуратура АР Крим затримали в Києві колишнього голову Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерія Чорнобука, який підозрюється у вчиненні дій передбачених ч.1 ст.111 КК України (державна зрада), передає прес-служба прокуратури АРК.

Слідство та процесуальне керівництво у цьому провадженні здійснює прокуратура АР Крим за оперативної підтримки Служби безпеки України.

“Ми реалізуємо принцип невідворотності покарання щодо тих посадовців, які зрадили Україну і своїми діями намагались, або намагаються сприяти анексії Криму. Ми всі бачили глузування над українським законодавством затриманого, знаємо про його сприяння в переході суддів Криму до роботи по законах країни-окупанта, і хочемо нагадати, що оцінка українського суду рано чи пізно буде дана всім діям посадовців-колаборантів”,- прокоментував затримання Гюндуз Мамедов, прокурор Автономної Республіки Крим.

Прокуратура АР Крим повідомила колишньому Голові Апеляційного суду АР Крим про підозру у вчиненні діянь, які містять ознаки державної зради 11 липня 2018 року.

Наразі колишнього суддю доставляють до Голосіївського районного суду міста Києва для обрання запобіжного заходу.

Прокуратура АР Крим буде клопотати про тримання підозрюваного під вартою на час проведення досудового розслідування.

Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що правоохоронні органи України оголосили в розшук колишнього главу Апеляційного суду АР Крим Валерія Чорнобука.

Нагадаємо, в липні 2018 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що в приміщеннях, що належать колишньому голові Апеляційного суду АРК Валерія Чорнобука провели обшуки і повідомили йому через родича про підозру у вчиненні державної зради по ч.1 ст.111 КК України.

Також, Вища рада юстиції внесла подання про звільнення судді Апеляційного суду Дніпропетровської області Валерія Чорнобука.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде