Як муніципальна няня впливає на декретні виплати: в Мінсоцполітики пояснили

12:52, 12 ноября 2018
Андрій Рева розвіяв чутки про позбавлення права на декретні виплати та відпустку.
Як муніципальна няня впливає на декретні виплати: в Мінсоцполітики пояснили
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сім’ї, які користуватимуться послугами муніципальної няні, будуть отримувати кошти на дитину, а також матимуть право на декретну відпустку, розвіяв чутки про позбавлення права на декретні виплати голова Мінсоцполітики України Андрій Рева, передає УНН.

“Вони (ті, хто розповсюджують чутки про відміну грошей на декретну відпустку) прив’язують наші додаткові заходи щодо соціального захисту сімей з дітьми, зокрема, введення поняття муніципальна няня, перекручують і кажуть, що це є на заміну державної допомоги. Буде державна допомога і муніципальна няня", — наголосив міністр.

За словами урядовця, "державна допомога у сім’ї залишається, а якщо захоче скористатися такою опцією, як муніципальна няня, — то це додатковий бонус".

"Це ж стосується відпустки по догляду за дитиною: хоче мати няню у відпустці — буде няня у відпустці. Хоче вийти на роботу та мати няню — буде така можливість”, — пояснив Андрій Рева.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховний Суд роз'яснив, чи можна звільнити жінку в декретній відпустці. Звільнення жінок, які мають дітей до трьох років, можливо тільки за умови обов'язкового працевлаштування.

Крім того, нам стало відомо, чи входять в пенсійний стаж декрет, навчання і армія. У страховий стаж входить не тільки період трудової діяльності.

Також ми писали, що Верховний Суд захистив право громадянок на належну допомогу в зв'язку з вагітністю та пологами.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва