«Ми тебе завалимо»: колектори напали на жінку і пограбували її

07:10, 12 января 2019
Десятки чоловіків проникли в квартиру і вимагали у віддати борг.
«Ми тебе завалимо»: колектори напали на жінку і пограбували її
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Борг в сім тисяч доларів перетворив життя киянки в пекло і змусив захищати власну квартиру кулаками. Вона взяла позику в банку під заставу нерухомості. Однак виплатила не все. Тому одного разу до неї навідалися колектори. Перепалка переросла в бійку з розбитою головою, повідомляє segodnya.ua.

Одного разу ранок Інеси Стефанської почався з того, що десяток міцних чоловіків випилювали замки в квартирі і вимагали віддати борг. Вона разом з чоловіком взяла споживчий кредит — 45 тис. доларів — під заставу квартири. Виплатили - не все.

Справжні проблеми почалися, коли банк перепродав борг колекторській фірмі. За словами Інеси, саме її представники і увірвалися в приміщення, випилявши замки. І додає, коли залишилася наодинці з десятком чоловіків — ті її штовхали, погрожували розправою і пограбували.

Чоловіки, увірвавшись в приміщення, навіть мішки для сміття прихопили. Туди почали скидати особисті речі господині квартири, щоб в подальшому вивезти на звалище.

У квартиру ні родичів власниці, ні громадських активістів, які прийшли на допомогу, колектори не пускали.

Одному з представників колекторської фірми в цій бійці розбили голову.

Тим часом в офісі організації запевнили — квартира за цією адресою вже належить їм. Від крадіжки грошей і коштовностей — відхрещуються і запевняють, що ніяких злочинних заходів не здійснювали, а намагалися отримати вільний доступ до свого майна.

Конфлікт ускладнився ще й тим, що в Реєстрі прав на нерухоме майно власником квартири значить не Інеса, а представник колекторської фірми. Жінка впевнена — без нечистого на руку нотаріуса не обійшлося, тому що ніяких документів про передачу права власності вона не підписувала.

Юристи запевняють: вивести шахраїв на чисту воду можна в суді. А на тих, хто занадто зухвало вибиває борги, радять викликати поліцію.

У схожій ситуації важливо не залишатися один на один з проблемою, радять юристи. А заручитися підтримкою тих, хто вже був у схожій ситуації і готовий допомагати.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Київській області поліцейський спецназ КОРД затримав банду колекторів, яка незаконно захопила приватний будинок.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси