Слідчі ДБР затримали поліцейського за вимагання неправомірної вигоди

16:12, 17 января 2019
Поліцейського затримано за оперативного супроводження Управління СБУ в Чернігівській області.
Слідчі ДБР затримали поліцейського за вимагання неправомірної вигоди
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі столичного територіального управління ДБР затримали старшого оперуповноваженого Прилуцького відділу поліції за вимагання неправомірної вигоди у розмірі 3000 доларів США, передає прес-служба Бюро.

Під час досудового розслідування встановлено, що за цю суму він обіцяв фігуранту кримінального провадження уникнути кримінальної відповідальності за нанесення тілесних ушкоджень іншій особі та викрадення мобільного телефону. Перевіряється інформація стосовно того, що оперуповноважений діяв за попередньою змовою з іншим працівником поліції.

Поліцейського затримано за оперативного супроводження Управління СБУ в Чернігівській області в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України безпосередньо під час отримання грошей.

Слідчими теруправління ДБР, розташованого у м. Києві, здійснюється досудове розслідування за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб).

У разі доведення вини особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво здійснюється Генеральною прокуратурою України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДБР затримало главу одного з райвідділів ГУ ДСНС на хабарі в $1000. Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Крім того, Державне бюро розслідувань проінформувало Комітет захисту прав адвокатів НААУ про початок досудового розслідування за фактом нападу працівниками Національної поліції на адвоката під час його участі у проведенні обшуку в клієнта.

Також нам стало відомо, що слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у Миколаєві повідомили про підозру військовослужбовцю, який проходив строкову службу у лавах Державної прикордонної служби, у здійсненні незаконного обігу наркотичних засобів.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду