Кропивницький терміново закрили на карантин: назвали причину

23:25, 21 февраля 2019
Спецiалiсти мiської державної лiкарнi ветеринарної медицини провели дезiнфекцiю територiї.
Кропивницький терміново закрили на карантин: назвали причину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На деяких вулицях у Кропивницькому оголосили карантин через хвору на сказ кішку. Про це CBN поiнформували у прес-службi мiської ради.

Комiсiя розглядала випадок виявлення сказу кiшки у приватному домоволодiннi по вулицi Канатнiй, і через це з 20 лютого на частинi територiї мiкрорайону Кущiвка запровадили двомiсячний карантин.

Власниця тварини помiтила у неї конвульсiї пiсля вранiшньої годiвлi, крiм того, хвора кiшка напала на господиню та нанесла їй подряпини, пiсля чого загинула.

У лабораторiї Держспоживслужби пiдтвердили захворювання тварини на сказ. Власницi хворої кiшки та членам її родини рекомендували звернутися до травматологiчного вiддiлення лiкарнi для подальшого обстеження та проведення профiлактичних заходiв.

Спецiалiсти мiської державної лiкарнi ветеринарної медицини провели дезiнфекцiю територiї подвiр’я домоволодiння, де виявили сказ у тварини. На прилеглiй територiї та низцi вулиць мiкрорайону Кущiвка вiд сьогоднi проводитимуть щеплення домашнiх тварин антирабiчною вiрус-вакциною «Рабiстар». Заходи проводитимуть на вулицях: Преображенська, Кримська, Каляєва, Таврiйська, Канатна, Воронезька, Акмолiнська, Байкальська, Саратовська, Кишинiвська, Тульська, Водоп’янова, у провулках Кримський, Якимiвський, 9 Сiчня та Середньому.

Всі власники домашнiх котiв та собак на карантиннiй територiї повиннi щепити своїх тварин, якщо вони вiдмовляться, на них накладуть штраф.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Львівській області 250 навчальних закладів закрили на карантин у зв'язку з великою кількістю учнів, хворих на ГРВІ, грип та кір.

Крім того, навесні цього року кожна школа в індивідуальному порядку зможе вибирати зручний графік канікул. Таке рішення прийняли в Міністерстві освіти України.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва