У Києві хочуть побудувати горизонтальний хмарочос: є подробиці

08:00, 7 июня 2019
Довжина хмарочоса становитиме близько 700 метрів.
У Києві хочуть побудувати горизонтальний хмарочос: є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Архітектурне бюро Zotov&Co представило концепцію IT-парку, який хочуть побудувати в затоці Собаче гирло на Оболоні у Києві. У межах нього архітектори запропонували побудувати горизонтальний хмарочос, передає Pragmatika.

Довжина лежачого хмарочоса становитиме близько 700 м, а ширина — 39 м. Розробники проекту розрахували, що його висота не повинна перевищувати 12 метрів, аби вона не створювала дисгармонії в місцевому ландшафті. Щоб у такій широкій будівлі вистачало природного освітлення, архітектори пропонують зробити зенітний ліхтар. До того ж, у споруді передбачені два отвори для проходу крізь неї.

Зонування будівлі має відбутися за принципом «від публічного простору на півночі до приватного на півдні». За проєктом, публічна частина вміщуватиме офісні приміщення, освітні заклади (ІТ-академія, школа, дитсадок), готель, спортивну зону (басейн та спортзал). До житлового блоку будуть входити підземний паркінг та комфортабельні квартири.

Планується також, що у «голові» будівлі (на півночі) розміщуватиметься площа для проведення масових заходів. Там передбачено напівпрозорий мультимедійний фасад.

Архітектурне бюро Zotov&Co пропонує використовувати з користю і площу даху. До прикладу, розмістити там сонячні батареї, влаштувати сади чи городи або обладнати спортивний майданчик.

Розробники проекту горизонтального хмарочосу пропонують з’єднати Собаче гирло зі станцією метро «Героїв Дніпра».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що до Дня Києва 25 травня мер столиці Віталій Кличко відкрив пішохідно-велосипедний міст, що з’єднує парк «Володимирська гірка» з аркою Дружби народів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області