«Вибори» в анексованому Криму: Україна висловила протест

13:02, 8 сентября 2019
Результати незаконного голосування не матимуть ніяких правових наслідків.
«Вибори» в анексованому Криму: Україна висловила протест
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство закордонних справ України закликає міжнародних партнерів дати принципову оцінку незаконним діям Росії щодо організації і проведення так званих "місцевих виборів" в анексованому Криму і збільшити тиск на РФ. Про це йдеться в заяві МЗС, оприлюдненій 8 вересня.

"Нові порушення міжнародного права з боку РФ свідчать про необхідність не тільки продовження, але і посилення міжнародного політичного і економічного тиску на РФ з метою відновлення територіальної цілісності України, в тому числі у вигляді обмежувальних заходів, пов'язаних з окупацією Криму", - йдеться в заяві.

У МЗС заявили, що Автономна республіка Крим і місто Севастополь є тимчасово окупованими територіями України, правовий режим яких визначається нормами міжнародного гуманітарного права. При цьому однією з ключових обов'язків держави-окупанта є дотримання національного законодавства держави-суверена, тобто України.

У міністерстві зазначили, що так звані "місцеві вибори" складають грубе порушення Конституції і законодавства України, а також основоположних норм і принципів міжнародного права.

Дипломати наголосили, що результати незаконного голосування не матимуть ніяких правових наслідків і не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним співтовариством, а всі причетні до організації та проведення незаконного голосування особи будуть нести відповідальність згідно із законодавством України.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Україна та Польща скоординували свої подальші дії для припинення війни на Донбасі.

Відмітимо, що Росія відмовила у візі сенатору США, який підтримує Україну

Крім того, ми писали про нові санкції США проти Росії

Також відомо, що Туск пропонує запросити Україну на саміт G7 наступного року

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва