Під суд піде неповнолітній, який поширював нацистську символіку у ТЦ

13:56, 4 ноября 2019
Хлопець скористався технічною несправністю комп’ютера та завантажив у систему фото із зображенням нацистської свастики.
Під суд піде неповнолітній, який поширював нацистську символіку у ТЦ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київською місцевою прокуратурою №5 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно неповнолітнього хлопця, який поширював та публічно використовував символіку-націонал-соціалістичного тоталітарного режиму.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

За попередньою інформацією, інцидент стався 16 лютого 2019 року у торговельному центрі, розташованому на проспекті С. Бандери.

«17-річний хлопець, перебуваючи у приміщенні центру, за допомогою програмного забезпечення «TeamViewer» здійснив зі свого мобільного телефону доступ до системи комп’ютера, з якого здійснювалася трансляція реклами на LED. Пароль до системи був відображений на моніторі в результаті збою в роботі комп’ютера.

Молодик скористався цією технічною несправністю та завантажив у систему фото із зображенням нацистської свастики. Вказане зображення протягом певного часу демонструвалося відвідувачам через монітор, розташований на першому поверсі центру, допоки працівники охорони не відімкнули живлення системи комп’ютера», — йдеться у повідомленні прес-служби.

За результатами розслідування неповнолітньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 КК України, тобто у поширенні, а також публічному використанні символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму.

На даний час обвинувальний акт скеровано до суду.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що суд виніс вирок за появу у футболці з гербом СРСР у публічному місці

Крім того, ми писали, що чоловікові, який понівечив пам’ятник жертвам Голокосту в Голованівську Кіровоградської області, оголошено про підозру

Також відомо, що на Миколаївщині вандали понівечили пам’ятник жертвам Голокосту

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва