Екс-заступник міністра екології постане перед судом: що відомо

14:05, 22 ноября 2019
Посадовець декларував недостовірну інформацію.
Екс-заступник міністра екології постане перед судом: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурори САП скерували до суду обвинувальний акт у справі про обвинувачення колишнього заступника міністра екології та природних ресурсів України у поданні недостовірних відомостей у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави за 2015-2016 роки. Про це інформує прес-служба САП.

«На сьогодні колишній посадовець та його захисники ознайомились з матеріалами слідства, та обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, екс-заступнику міністра інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України.

У ході досудового слідства, яке проводили детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП, встановлено, що вказана особа, перебуваючи на посаді заступника міністра, умисно не відобразила у щорічних деклараціях факт користуванням домоволодінням та земельною ділянкою. Крім того, він не зазначив квартиру та 2 автомобіля, що належать його близьким родичам та які перебували у його користуванні. Загальна вартість незадекларованих статків сягає понад 6,9 млн грн», — йдеться у повідомленні.

У САП зауважили, що, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що перед судом постане ректорка університету, яка пропонувала хабар заступнику міністра освіти.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва