Усі гральні заклади припинять діяльність до вечора, — Аваков

13:40, 20 декабря 2019
Арсен Аваков зобов’язав Нацполіцію припинити функціонування гральних закладів згідно з постановою Кабміну.
Усі гральні заклади припинять діяльність до вечора, — Аваков
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що відсьогодні всі гральні заклади припиняють функціонування. Про це він сказав під час селекторної наради, передає прес-служба МВС.

Міністр нагадав, що постанова Кабінету міністрів вже опублікована і набула чинності. Вона полягає в скасуванні наказу Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Міністерства фінансів від 12 грудня 2012 року в частині діяльності розповсюджувачів лотерей. Національна поліція та фіскальна служба мають забезпечити вжиття відповідних заходів.

«Постанова Кабміну нам диктує, що всі гральні клуби, лотереї та гральні заклади повинні бути зачиненими. Вимагаю від Нацполіції до 16 години 20 грудня, відповідно до постанови КМУ, припинити функціонування гральних закладів», — додав він.  

У свою чергу голова Національної поліції Ігор Клименко зазначив, що поліція готова до виконання наказу.

Начальник управління Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Володимир Околіт зазначив, що лише минулої нічі поліція припинила діяльність 152 різноманітних об’єктів грального бізнесу, які вважалися незаконними. Приблизна загальна вартість вилученого грального обладнання становить 46 мільйонів гривень.

«Сьогодні вночі спеціалісти ДСР відпрацювали лише ті гральні заклади, які вважалися незаконними. А після рішення Кабінету міністрів будуть  скасовані електронні системи. Тепер всі державні лотереї позбавляються можливості використовувати свої електронні системи. У зв’язку з цим, необхідно створити постійно діючі мобільні групи слідчих підрозділів та ДСР на місцях. Такі  групи повинні протидіяти, виявляти та документувати незаконний гральний бізнес»,  зазначив Околіт.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала про легалізацію казино. Представники Президента розповідали про законопроект щодо ігрового бізнесу. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва