Україна може долучитися до Європейської зеленої угоди

16:29, 24 января 2020
Для українців це означатиме енергетичну безпеку, чисте довкілля, справедливу економіку та нижчі платіжки за енергію.
Україна може долучитися до Європейської зеленої угоди
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд створив міжвідомчу групу, що координуватиме подолання наслідків зміни клімату в рамках «Європейської зеленої угоди» (European Green Deal). Групу очолив Віце-прем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба. Про це повідомляє Євроінтеграційний портал.

«Україна має долучитися до формування Європейської зеленої угоди як повноцінний гравець і стати невід’ємною частиною європейської політики у цій сфері. Для українців це означатиме енергетичну безпеку, чисте довкілля, справедливу економіку та зрештою нижчі платіжки за енергію», – сказав віце-прем'єр.

Наголосимо, Європейська зелена угода – це магістральний напрям реформ Європейського Союзу на наступні десятиріччя. Йдеться про комплексні зміни в економіці, енергетиці, транспорті, сільському господарстві, індустріальному виробництві та інших сферах.

За словами Кулеби, Україна має всі складові успіху для участі у Європейській зеленій угоді: динамічний ринок відновлюваної енергетики, інфраструктуру для транспортування альтернативних енергоносіїв, великі європейські амбіції нового уряду і готовність зробити їх дійсністю. 

Міжвідомча група координуватиме процеси та рішення, що стосуються подолання наслідків зміни клімату та взаємодії України з Єврокомісією з цих питань.

Повідомляється, що наступного тижня на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі будуть обговорювати, зокрема, і питання співпраці за Європейською зеленою угодою.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що еко-активістка Грета Тунберг звинуватила світових лідерів в бездіяльності під час промови на економічному форумі у Давосі.

 

 

 

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва