Добір прокурорів на вакантні посади в ОГП: з’явились відповіді на головні питання

14:12, 28 января 2020
Кандидатам потрібно знати деякі нюанси.
Добір прокурорів на вакантні посади в ОГП: з’явились відповіді на головні питання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Офіс Генерального прокурора відповів на головні питання щодо добору прокурорів на вакантні посади в ОГП. Інформація з’явилась на сторінці ОГП в Facebook.

Питання: Доброго дня! Підкажіть, будь-ласка, документи надсилати тільки у паперовій формі, чи і на електронному носії?

Відповідь: Документи надсилаються у паперовій формі та на електронному носії (відскановані у форматі pdf).

Питання: Скажіть, яку кадрову комісію з добору кандидата на посаду прокурора вказувати в заяві про участь у доборі кандидата на посаду прокурора?

Відповідь: У заяві зазначаються слова «кадрова комісія з добору» без уточнення її повної назви.

Питання: Чи вказувати в заяві про участь в доборі  конкретно на яку вакантну посаду  претендує кандидат в Офісі генерального прокурора?

Відповідь: У заяві про участь у доборі вказуєте посаду прокурора Офісу Генерального прокурора.

Питання: Чи потрібно в п. 4.5 Анкети кандидата на посаду прокурора чимось підтверджувати  рівень володіння мов?

Відповідь: У разі наявності підтверджуючих документів щодо володіння іноземними мовами зазначаєте назву сертифікату та рівень, який зазначений у ньому. Щодо володіння українською мовою — у разі наявності сертифікату зазначаєте дату його видачі.

Питання: Підкажіть, чи можу я подати документи на участь у вказаному доборі та чи може кадрова комісія допустити мене до участі в такому доборі, якщо наразі працюю за фахом і 5 років стажу в галузі права матиму 15.02.2020 (менше, ніж два тижні до граничної дати для подачі документів)?

Фактично, на дату проходження етапів добору та, у випадку успішного їх проходження, підведення підсумків шляхом оприлюднення загального рейтингу кандидатів, мій стаж роботи в галузі права становитиме більше 5 років.

Відповідь: Відповідно до ст. 27 Закону України «Про прокуратуру» прокурором Офісу Генерального прокурора може бути призначений громадянин України, який має вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше п’яти років та володіє державною мовою. Тобто Ваш стаж роботи в галузі права повинен досягти 5 років на момент призначення на посаду.

Питання: Декларація доброчесності подається за минулий рік чи за все життя.

Відповідь: Декларація доброчесності і родинних зав’язків заповнюється щодо обставин, які мали місце впродовж усього життя особи, яка її заповнює. У назві цієї Декларації зазначаємо рік її подання (тобто 2020 рік).

Питання: Дякую, де можна знайти тестові запитання з відповідями, а також зразок практичного завдання?

Відповідь: Перелік тестових питань для іспиту буде оприлюднено на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора не пізніше ніж за сім календарних днів до дня складення іспиту. Зразок практичного завдання також буде опубліковано перед початком співбесід.

Питання: Прошу повідомити, за якою формою надавати медичну довідку про стан здоров’я, для участі в добрі?

Відповідь: До документів необхідно долучити оригінали медичної довідки про проходження обов’язкових попереднього та періодичного психіатричних оглядів, затвердженої наказом МОЗ України від 17 січня 2002 року № 12, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 01 лютого 2002 року за № 94/6382 (форма № 122-1/о) та сертифікату про проходження профілактичного наркологічного огляду, затвердженого наказом МОЗ України від 28 листопада 1997 року № 339, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 11 грудня 1997 року за № 586/2390 (форма № 140-0).

Питання: Чим, окрім свідоцтва про володіння державною мовою, підтверджується таке володіння (наприклад, якщо іспит з української мови вказано у дипломі бакалавра, чи потрібно подавати й цей диплом).

Відповідь: Документи, які підтверджують володіння українською мовою, додатково долучати не обов’язково.

Питання: Яким чином має бути засвідчено диплом про вищу юридичну освіту?

Відповідь: Особа засвідчує правильність та достовірність документів, які вона подає кадровій комісії, своїм власноручним підписом.

Питання: Якщо особа є самозайнятою (наприклад, адвокат), яким документами підтверджується стаж роботи в галузі права?

Відповідь:

Особа, яка виявила бажання стати прокурором, може подавати будь-які інші документи, що підтверджують її стаж роботи в галузі права. Досвід професійної діяльності адвоката має бути підтверджений наступними документами:

– свідоцтвом на право зайняття адвокатською діяльністю;

– витягом з реєстру адвокатів;

– договором, ордером  або іншим документом, що посвідчували повноваження адвоката на надання  правової допомоги під час здійснення представництва в суді та/або захисту від кримінального обвинувачення;

– декларацією про доходи від професійної діяльності для самозайнятої особи або фізичної особи — підприємця;

– довідками з місця роботи, про заробітну плату, трудовою книжкою — для осіб, що здійснюють адвокатську діяльність у складі юридичної особи чи адвокатського об’єднання;

– копіями судових рішень та іншими процесуальними документами та ін.

Питання: У анкеті кандидата є місце для розміщення фотокартки кандидата. Підкажіть, будь ласка, анкету потрібно надавати із фотокарткою кандидата?

Відповідь: Так, разом з фотокарткою.

Питання: Прошу Вас пояснити мені наступне питання,  щодо подання Декларації доброчесності і родинних зв’язків, в частині зазначення року вказаної Декларації.

Відповідь: Декларація доброчесності і родинних зав’язків заповнюється щодо обставин, які мали місце впродовж усього життя особи, яка її заповнює. У назві цієї Декларації зазначаємо рік її подання (тобто 2020 рік).

Питання: Підкажіть будь ласка, якщо брати участь в конкурсному відборі, наскільки буде відкрита надана мною інформація? У загальному доступі буде лише прізвище та ініціали у загальних списках на складання тестування чи більше (наприклад відскановані анкети, заява, згоди тощо)? Питання пов‘язано із тим, що наразі місце роботи передбачає проведення орд, декларація та інші відомості закриті і не підлягають розголошенню.

Відповідь: Буде опубліковано лише Ваше прізвище, ім’я та по-батькові.

Питання: Підкажіть будь-ласка, чи в заяві про участь у доборі кандидата на посаду прокурора потрібно вказувати конкретну вакантну посаду прокурора офісу Генерального прокурора чи можна зазначити «зайняття вакантної посади прокурора в Офісі Генерального прокурора»?

Відповідь: У заяві про участь у доборі необхідно зазначити посаду «прокурор Офісу Генерального прокурора».

Питання: Чи потрібно посвідчувати нотаріально копію трудової книжки, копію диплома?

Відповідь: Копія трудової книжки особи, яка виявила бажання стати прокурором, перед поданням до кадрової комісії повинна бути засвідчена в установленому законодавством порядку. Якщо особа, що виявила бажання стати прокурором, на момент подання документів для участі у доборі є безробітною або самозайнятою, вона подає копію трудової книжки, яку засвідчує своїм власноручним підписом. Якщо особа працює, то копію трудової книжки необхідно засвідчити за місцем роботи у кадровому підрозділі.

Питання: Чи потрібно до копії диплома про вищу освіту долучати додаток?

Відповідь: Так. Додаток є невід’ємною частиною диплома.

Питання: Цікавить, в яких саме випадках та на яких умовах людина буде скерована на стажування, чи буде вона в даний період значиться призначеною на посаду, отримувати заробітну плату, чи можливо якісь інші умови?

Відповідь: Відповідно до Положення про стажування в органах прокуратури рішення про призначення кандидата на посаду або про його направлення на проходження стажування приймає керівник органу прокуратури після прийняття рішення кадрової комісії про успішне проходження добору. Призначення на посаду прокурора здійснюється у разі успішного проходження стажування. У зв’язку з цим отримання заробітної плати під час стажування не передбачено.

Питання: Згідно з положенням до копій документів необхідно надати фотокопії оригіналів на електронному носії. Чи може виступати цим електронним носієм флешка?

Відповідь: Так. Це може бути флешка або диск.

Питання: Кожна фотокопія на електронному носії повинна бути відповідно підписана. Як правильно підписувати фотокопії документів, якщо надається декілька розворотів? Кожен розворот документа повинен бути зроблений окремим pdf-файлом? Наприклад, у випадку з військовим квитком.

Відповідь: Кожну копію документу та кожен розворот потрібно засвідчувати власним підписом.

На електронному носії документи необхідно зберігати в форматі pdf, усі сторінки кожного документа зберігати окремо в одному файлі. У назві файлу зазначати назву документу.

Питання: Чи можна надсилати документи до комісії Новою поштою? Якщо так — які вказувати реквізити?

Відповідь: Документи для участі в конкурсі на посади прокурорів в Офіс Генерального прокурора України відправляються поштою, у тому числі Новою поштою (з описом вкладення) на адресу: 01011, м. Київ, вул. Різницька, 13/15.

Питання: Підкажіть будь ласка, за який рік потрібно подати декларацію про доходи громадян кандидата на посаду прокурора?

Відповідь: Декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру потрібно подати за минулий рік за формою, встановленою Законом України «Про запобігання корупції», на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 20 січня розпочався прийом документів від кандидатів з-поза системи органів прокуратури на понад 200 вакансій в Офісі Генерального прокурора.

Додамо, Офіс Генерального прокурора підбив підсумки проведення співбесід з кандидатами на призначення на адмінпосади за 2 січня, 8 січня9 січня та 16 січня.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду