У Києві суд арештував «валютного» шахрая: подробиці справи

18:01, 17 февраля 2020
Чоловік розмістив оголошення про купівлю валюти, після чого заволодів грошима в сумі 30 тис. дол.
У Києві суд арештував «валютного» шахрая: подробиці справи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Шевченківським районним судом міста Києва обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою одному з підозрюваних у грабіжницькому заволодінні грошовими коштами потерпілого у сумі 30 тис. доларів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва. 

Як повідомляється, чоловік  розмістив на сайті minfin.com.ua оголошення про купівлю іноземної валюти за вигідним курсом. Цього ж дня, 12 лютого, за вказаним оголошенням звернувся потерпілий та домовився про зустріч з метою продажу 30 тис. доларів.

Коли потерпілий прибув на місце зустрічі, яка відбулася на вулиці Саксаганського, підозрюваний запропонував йому сісти на заднє сидіння автомобіля. Одразу після цього чоловік заблокував двері автомобіля таким чином, щоб їх неможливо було відчинити з середини, нібито для обміну грошових коштів. Дочекавшись, коли потерпілий дістав грошові кошти для обміну, підозрюваний вихопив із рук потерпілого 30 тис. доларів США, вискочив з автомобіля та побіг у напрямку вул. Л. Толстого.

Під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 10 вжитими слідчими та оперативно-розшуковими заходами встановлено та затримано особу правопорушника. Його дії кваліфіковано за ч. 5 ст. 186 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Києві викрили 22-річного фальшимонетника, у якого вилучили 7 мільйонів гривень фальшивих грошей.

Окрім того, у Тернополі дві «соцпрацівниці» обманом обкрадали пенсіонерів, пропонувавши обміняти їхні заощадження на фальшиву валюту. 

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва