Розпочато атестацію регіональних прокуратур: в Офісі Генпрокурора пояснили процедуру

14:30, 28 февраля 2020
Перший етап атестації – складання тесту – відбуватиметься у Києві з 2 по 5 березня.
Розпочато атестацію регіональних прокуратур: в Офісі Генпрокурора пояснили процедуру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

3697 прокурорів з усіх обласних центрів України, АР Крим та військових прокуратур регіонів України і об’єднаних сил візьмуть участь у першому етапі атестації  регіональних прокуратур. Про це повідомляє прес-центр Офісу Генпрокурора.

Як зазначають в ОГП, атестація прокурорів регіональних прокуратур є наступним етапом реформи прокуратури та передбачає атестацію всіх прокурорів України, створення Офісу Генерального прокурора та добору до нього нових працівників з-поза системи, розробки і впровадження нових механізмів роботи прокурорів.

Процес атестації складатиметься з трьох етапів – тесту на знання законодавства, тесту на загальні здібності та співбесіди з кадровою комісією.

Перший та другий етапи атестації усі прокурори пройдуть у Києві з 2 по 5 березня 2020 року, прокурори з однієї прокуратури будуть здавати тести на знання законодавства в різні дні.

Зокрема, учасники першого етапу, у разі необхідності, можуть звертатися з відповідними заявами до першої та другої кадрових комісій з атестації прокурорів регіональних прокуратур згідно затвердженого графіку.

Зокрема, прокурори, які згідно графіку проходитимуть тестування у 1 групі, можуть звертатися за електронною адресою: [email protected].

Прокурори, які згідно графіку проходитимуть тестування у 2 групі, можуть звертатися за електронною адресою: [email protected].

Очікується, що атестація всіх прокурорів регіональних прокуратур завершиться до початку червня.

У ОГП пояснюють, прокурори, які набрали потрібну кількість балів (прохідний бал – 70), допускаються до наступного етапу атестації – комп’ютерного тестування на загальні здібності та навички. Ті прокурори, які вдало пройдуть другий етап атестації, будуть допущені до останнього, третього етапу – виконання практичного завдання та співбесіди з кадровою комісією.

Для цього вже було створено дві кадрові комісії, які очолили заступники Генерального прокурора Віктор Чумак та Віталій Касько. Планується створення ще 10.

Також стосовно прокурорів, які будуть допущені до заключного етапу атестації, здійснюватиметься перевірка на доброчесність, яка включатиме відповідність витрат і майна прокурора та членів його сім’ї, а також близьких осіб задекларованим доходам, відповідність поведінки прокурора вимогам професійної етики. Ці питання будуть обговорюватись з кандидатом під час співбесіди.

Після прийняття кадровою комісією рішення про проходження або не проходження прокурорами співбесіди результати атестації будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 20 січня розпочався прийом документів від кандидатів з-поза системи органів прокуратури на понад 200 вакансій в Офісі Генерального прокурора.

Нагадаємо, ми писали про конкурс на адмінпосади в Офісі Генпрокурора та його результати.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва