Пеня та штрафи за прострочення в Приватбанку: українцям повідомили приємну новину

16:29, 26 марта 2020
Пеня та штрафи за прострочення банком не нараховуватимуться.
Пеня та штрафи за прострочення в Приватбанку: українцям повідомили приємну новину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Чимало українців мають банківські кредитні лінії, які повинні, згідно із договорами, закриватися до 25 числа кожного місяця. У зв’язку з надзвичайною ситуацією та карантином багато людей втратили роботу та засоби для існування. Чи будуть до них застосовуватись штрафні санкції, повідомляє Тижневик «Номер один».

«Пеня та штрафи за прострочення банком не нараховуватимуться, але за договором кредитки відсоток рахуватимуть», – повідомив керівник регіонального прес-офісу Приватбанку Олександр Жильцов.

Згідно з законом №533-IX від 17 березня 2020 року, в разі виникнення у клієнтів проблем з обслуговуванням боргу, пов’язаних з епідемією та карантином, Приватбанк не застосовуватиме штрафів і пені за прострочення платежів. Також банк пропонуватиме своїм клієнтам програми реструктуризації, що передбачають кредитні канікули та можливість розстрочення чергових платежів.

Представник найбільшого банку країни також повідомив, що всі існуючі кредитні програми для населення в період карантину є доступними для клієнтів.

«Розміри кредитних лімітів на картках та програм розстрочки регулюватимуться з урахуванням економічної ситуації, кредитної історії позичальників та обсягів використання кредитних коштів протягом останніх 6 місяців, про що клієнти будуть завчасно повідомлені. Будь-яка нестандартна ситуація вимагає як від банку, так і позичальників реально оцінювати власні можливості, потенційні загрози та економічну ситуацію. Розуміючи відповідальність за фінансове здоров’я клієнтів, банк регулюватиме обсяги кредитування без застави в розумних межах та на принципах, що врегульовані публічною офертою банку», — підсумовує пан Жильцов.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Національний банк України ввів антикризові заходи на період карантину через коронавірус. 

Зокрема, Нацбанк затвердить кредитні пільги для всіх позичальників. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді