Жорстоке поводження з ув’язненими у пенітенціарних установах — на особливому контролі в ДБР

12:33, 5 августа 2020
До відомства надійшло 579 скарг на працівників пенітенціарної служби від осіб, які відбувають покарання.
Жорстоке поводження з ув’язненими у пенітенціарних установах — на особливому контролі в ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Державного бюро розслідувань з початку його діяльності надійшло 579 скарг на працівників пенітенціарної служби від осіб, які відбувають покарання. Про це повідомляє пресслужба Бюро.

«Слідчі ДБР всебічно, повно та об'єктивно здійснюють досудове розслідування у такого роду кримінальних провадженнях, оскільки саме цей напрямок є одним з пріоритетних для Бюро. Наразі триває доукомплектування оперативних підрозділів, що в подальшому надасть можливість ще ефективніше виконувати покладені на ДБР обов’язки щодо запобігання та протидії злочинам у вказаній сфері», - йдеться у повідомленні.

Про це під час робочої зустрічі з представниками Європейського комітету з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню наголосив керівник Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань Максим Борчаковський. На зустрічі були присутні другий Віце-президент комітету Тереза Ріттер, а також члени та експерти Комітету Джордж Алемпієвич, Арман Тотоян, Елвін Алієв та Георг Тугуші.

Керівник ГСУ ДБР розповів представникам Комітету про стан досудового розслідування катувань та неналежного поводження щодо осіб, які відбувають покарання, вчинених працівниками установ виконання кримінальних покарань за час діяльності Бюро.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Держбюро розслідувань не буде толерувати протиправну діяльність своїх співробітників.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України