В Україні викрили потужну «ботоферму», яку координували куратори з Росії

14:00, 21 сентября 2020
Під час проведення обшуків вилучено техніку та сім-картки на суму понад 1 мільйон гривень.
В Україні викрили потужну «ботоферму», яку координували куратори з Росії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кіберфахівці Служби безпеки України блокували діяльність потужної «ботоферми», яка використовувалась Росією для розповсюдження деструктивної інформації. Про це інформує прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що для впливу на електоральні настрої українців, куратори напередодні місцевих виборів поширювали через інтернет неправдиву інформацію, спрямовану на розпалення міжетнічної ворожнечі та пропаганди сепаратизму.

У ході досудового слідства співробітники СБ України встановили, що кілька громадян України та РФ організували у Києві та Запоріжжі роботу так званих «ботоферм», із задіянням спеціалізованого телекомунікаційного обладнання. Зловмисники, використовуючи SIM-картки українських та іноземних операторів мобільного зв’язку, створювали та продавали через заборонені в Україні платіжні системи РФ анонімні віртуальні акаунти для поширення фейкових новин про політичну ситуацію в Україні. 

Під час проведення обшуків за адресами перебування організаторів протиправної схеми вилучено техніку та сім-картки на суму понад 1 мільйон гривень.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що СБУ викрила масштабне угруповання наркодилерів, які збували метадон по всій Україні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва