Посадовець Кіровоградського ДМС вимагав 3500 доларів за виключення з військового обліку

16:00, 2 октября 2020
Головний спеціаліст вимагав у 24-річного громадянина неправомірну грошову винагороду .
Посадовець Кіровоградського ДМС вимагав 3500 доларів за виключення з військового обліку
ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті  Миколаєві, затримали 33-річного головного спеціаліста одного з районних секторів у м. Кропивницькому Управління ДМС України в Кіровоградській області під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це інформує ДБР.

За даними слідства, головний спеціаліст вимагав у 24-річного громадянина неправомірну грошову винагороду у сумі 3 500 доларів США за здійснення впливу на прийняття рішення службовими особами Кропивницького МВК, а саме виключення останнього з військового обліку у зв'язку з визнанням непридатним до військової служби за станом здоров'я.

1 жовтня 2020 року на автозаправці посадовець одержав від громадянина неправомірну вигоду у сумі 3 500 доларів США. Після чого головного спеціаліста було затримано у порядку статті 208 КПК України, предмет неправомірної вигоди виявлено та вилучено.

Наразі вирішується питання щодо зміни попередньої кваліфікації кримінального правопорушення та повідомлення затриманому про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Миколаївщині 4 учасники організованої групи, за участі інспектора патрульної поліції, постануть перед судом за збут наркотиків. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України