На Харківщині намагалися провести незаконний місцевий референдум

13:02, 22 октября 2020
Спроба захоплення влади на місцевому рівні через проведення незаконного референдуму була ліквідована.
На Харківщині намагалися провести незаконний місцевий референдум
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба безпеки України миттєво відреагувала на спробу захоплення влади на місцевому рівні через проведення незаконного референдуму, який мав відбутися напередодні місцевих виборів в Україні. Про це інформує пресслужба органу.

«Оперативники спецслужби встановили, що селищний голова одного з населених пунктів Лозівського району Харківської області 21.09.2020 підписав незаконне рішення сесії ради про призначення місцевого референдуму для створення об’єднаної територіальної громади. Депутати разом із селищним головою вирішили, що нова територіальна громада, центром якої повинен був стати саме їх населений пункт, має об’єднати ще сім сусідніх сіл. Через проведення «референдуму» депутати планували надати своєму рішенню статус легітимного», - зазначено у повідомленні.

22 жовтня, у межах розпочатого слідчими Управління СБУ в Харківській області кримінального провадження, на момент початку роботи комісій із проведення місцевого референдуму, почалися невідкладні слідчі дії для встановлення осіб, причетних до протиправної діяльності, а також вилучення речових доказів.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Служба безпеки України припинила у Києві роботу масштабного конвертаційного центру, який за час своєї роботи організував обіг коштів на більше ніж 15 мільярдів гривень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва