У 2021 році НСЗУ адмініструватиме програму реімбурсації інсулінів

18:15, 10 марта 2021
На лікарські засоби для лікування цукрового та нецукрового діабету передбачено понад 1 млрд грн.
У 2021 році НСЗУ адмініструватиме програму реімбурсації інсулінів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві відбувся онлайн-форум «Реімбурсація-2021» щодо переведення адміністрування програми реімбурсації препаратів інсуліну у Програму медичних гарантій у 2021 році. Про це повідомляє Урядовий портал.

Серед учасників заходу: представники Міністерства охорони здоров’я України, Національної Служби здоров’я України, USAID, Проекту USAID SAFEMed, а також лікарі-ендокринологи, представники виробників лікарських засобів, аптечних закладів, громадських організацій.

На форумі були обговорені питання впровадження систем реімбурсації препаратів інсуліну в інтересах пацієнтів, універсального доступу до медичних послуг у Програмі медичних гарантій, плани щодо подальшої реалізації Державної програми реімбурсації.

Як повідомляє пресслужба уряду, представники НСЗУ у доповідях висвітлили питання щодо категоризації та нового маршруту пацієнта з цукровим діабетом, укладення договорів за програмою реімбурсації препаратів інсуліну, нової моделі ціноутворення, ІТ-рішень у програмі реімбурсації інсуліну та ін.

У рамках заходу також відбулася панельна дискусія за участі лікарської та пацієнтської спільноти.

Очільник Національної служби здоров’я України Андрій Віленський у своїй промові сказав: «У 2021 році програма реімбурсації, за якою пацієнти отримують ліки безоплатно або з доплатою, буде розширена. Її бюджет становитиме 2,8 млрд грн».

Зазначається, що з другої половини року НСЗУ адмініструватиме програму реімбурсації лікарських засобів для лікування в амбулаторних умовах цукрового та нецукрового діабету. Мова про інсуліни та десмопресин. На лікарські засоби для лікування цукрового та нецукрового діабету передбачено понад мільярд гривень на 6 місяців. НСЗУ в межах програми медичних гарантій укладатиме договори про реімбурсацію протягом періоду з 1 липня по 31 грудня 2021 р. таких лікарських засобів для лікування в амбулаторних умовах пацієнтів із цукровим та нецукровим діабетом.

У процесі підготовки до реімбурсації МОЗ разом із НСЗУ та експертами напрацювали рішення, та ініціює зміни у чинні нормативно-правові акти. Зокрема пропонуються зміни у модель ціноутворення препаратів інсуліну і категоризацію пацієнтів, які потребують цих препаратів. Національна служба здоров’я стане єдиним платником за програмою.

«Наша мета - зробити інсуліни доступними для усіх пацієнтів, яким потрібні ці препарати. Нам дуже важливо, щоб перехід програми реімбурсації інсуліну відбувся без жодних ускладнень. Повторюю, що це є нашою спільною відповідальністю перед пацієнтами», - наголосив Віленський.

Раніше ми писали, що у Києві створять єдиний протитуберкульозний заклад.

Крім того, українці зможуть записатися в чергу на вакцинацію від COVID-19 через Дію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області