У МЗС заявили про цілеспрямовану інформаційну атаку на вакцину CoviShield

17:10, 26 марта 2021
Дмитро Кулеба підтвердив, що критика вакцини CoviShield є безпідставною.
У МЗС заявили про цілеспрямовану інформаційну атаку на вакцину CoviShield
Джерело фото: УП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Є підстави вважати, що в різних країнах світу ведеться цілеспрямована інформаційна атака на вакцину CoviShield, вироблену за ліцензією AstraZeneca в Індії в Інституті сироватки крові, якою роблять щеплення, в тому числі, і в Україні. Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив під час онлайн-брифінгу.

Міністр підтвердив, що критика вакцини CoviShield є безпідставною.

«Ми аналізували хвилі обвинувачень на адресу цієї вакцини, і в принципі, є підстави вважати, що ведеться цілеспрямована інформаційна атака саме на вакцину CoviShield, яка ведеться в різних країнах світу», - підкреслив Кулеба.

Міністр також надав коментар, щодо заяви голови Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького, яку він опублікував 24 березня на сторінці Facebook, про те, що МЗС отримало лист від посольства Індії, в якому підкреслюється неприпустимість дискредитаційних заяв стосовно Індії як виробника медичних препаратів.

«Я ніколи не коментував зміст, наявність чи відсутність дипломатичного листування між Україною та іншими державами. За визначенням дипломатичне листування є приватним, тому які листи ми отримаємо, які ні, і що в них записано, має залишатися між нами, якщо країни не домовляються про те, що це листування може стати публічним», - наголосив Дмитро Кулеба.

Крім того, «Судово-юридична газета» писала, що вакцина AstraZeneca – безпечна: країни ЄС відновлять вакцинацію препаратом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва