Україна отримала понад 360 000 доз вакцини AstraZeneca-SKBio

09:20, 23 апреля 2021
Вакцину використають для пріоритетних груп, людей віком 65+ та тих, хто має отримати другу дозу вакцини AstraZeneca.
Україна отримала понад 360 000 доз вакцини AstraZeneca-SKBio
Джерело фото: МОЗ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство охорони здоров'я повідомило, що 23 квітня Україна отримала понад 367 200 доз вакцини AstraZeneca-SKBio виробництва Південної Кореї в межах глобальної ініціативи COVAX. Про це йдеться у пресслужбі МОЗ.

Цю партію, яку доставили до України ЮНІСЕФ та ВООЗ, використають для вакцинації пріоритетних груп, людей віком 65+ та тих, хто має отримати другу дозу вакцини AstraZeneca відповідно до визначеного інтервалу між першим та другим щепленням.

«Україна взяла на себе амбітні цілі по охопленню щепленнями від COVID-19  більшості дорослого населення до кінця року. Це величезний виклик, і для досягнення мети ми розраховуємо на паралельний запуск різних платформ, використання різних вакцин та всіх можливих шляхів постачання. Раді отримати чергову поставку вакцини від глобальної ініціативи COVAX. Важливо, що в умовах жорсткої конкуренції і боротьби за доступ до вакцин у світі COVAX на практиці підтверджує виконання завдань, для яких і створювалось це глобальне партнерство - забезпечити справедливі можливості для всіх. Україна, виконавши свої зобов'язання перед  глобальним механізмом, отримує першу поставку, яка негайно буде передана тим категоріям, для яких вона призначається»,  -  зазначив Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України.

«Великою перевагою отримання вакцин через механізм COVAX, є те, що всі вакцини є безкоштовними. Друга партія вакцини через COVAX прибула в дуже символічний час - напередодні Всесвітнього тижня імунізації, який має на меті нагадати про важливість щеплення для захисту дітей та дорослих», - підкреслює Лотта Сильвандер, Голова ЮНІСЕФ в Україні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 367 000 доз вакцини AstraZeneca мають прибути цього тижня.

Також в Україні продовжили карантин та режим надзвичайної ситуації до кінця червня.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки