В Україні відновить роботу ще один аеропорт: стала відома дата

14:22, 31 мая 2021
Аеропорт «Ужгород» повноцінно відновить роботу.
В Україні відновить роботу ще один аеропорт: стала відома дата
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вже з 9 вересня 2021 року наберуть чинності зміни в аеронавігаційному просторі Словаччини, управління частиною якого буде делеговано Україні. Це означатиме, що вже цього року авіакомпанії зможуть здійснювати посадку на летовищі Ужгорода за аеронавігаційними приладами. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури.

Національна авіакомпанія «Роза Вітрів» розпочне виконання регулярних рейсів на аеродром міста Ужгород з 1 червня. Проте до 9 вересня польоти будуть здійснюватися за правилами візуальних польотів.

5 червня 2021 року вступає у дію Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Словацької Республіки про визначення умов використання визначеної частини повітряного простору Словацької Республіки у зв’язку з наданням послуг з обслуговування повітряного руху призначеним українським провайдером аеронавігаційного обслуговування у Міжнародному аеропорту «Ужгород».

Також вже підготовлено публікацію щодо делегування повітряного простору Словаччини під управління Української сторони, а також зафіксовано дату вступу в дію цих змін з 9 вересня 2021 року.

 «Український провайдер аеронавігаційних послуг Украерорух/UkSATSE вперше пройшов сертифікацію за стандартами Європейського Союзу (ЄС), в результаті чого отримав від Словацької Сторони призначення як провайдера послуг, у визначеній частині повітряного простору іншої країни — Словацької Республіки — у межах виконання польотів до/з Міжнародного аеропорту «Ужгород», — зазначили у міністерстві.

Раніше ми повідомляли, що в Україні з'являться нові авіарейси з Києва до Ужгорода, Чернівців та Кривого Рогу.

Також «Судово-юридична газета» писала, що вже розпочав роботу новий термінал аеропорту Запоріжжя.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва