ВАКС обрав запобіжний захід голові Харківської облради

20:25, 5 августа 2021
Посадовця підозрюють в одержанні близько 1 млн грн неправомірної вигоди.
ВАКС обрав запобіжний захід голові Харківської облради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 5 серпня, за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід голові Харківської обласної ради, якого підозрюють в одержанні близько 1 млн грн неправомірної вигоди. Про це повідомляє пресслужба САП.

«Так, слідчий суддя ВАКС застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі майже 3 млн гривень та поклав ряд процесуальних обов‘язків.

Як вже повідомлялось, за версією слідства на початку 2021 року голова Харківської обласної ради у змові зі своїм заступником вимагав та одержав неправомірну вигоду у 1,05 млн грн за залишення на займаній посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська обласна рада.

Впродовж першого півріччя 2021 року посадовці отримали вказану суму коштів чотирма траншами, у тому числі за посередництва спільника адвоката.

4 серпня 2021 року прокурор САП за дорученням виконувача обов’язків Генерального прокурора спільно з детективами НАБУ повідомили голові Харківської обласної ради про підозру в одержанні неправомірної вигоди у 1,05 млн грн. Дії посадовця кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України («Одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди»).

Досудове розслідування триває», — сказано у повідомленні.

Також «Судово-юридична газета» писала, що адвоката, підозрюваного у справі хабарництва, відпустили за 700 тисяч гривень застави.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва