Дніпровський апеляційний суд спростував інформацію щодо «вручення підозри» голові суду та її доньці

16:55, 7 октября 2021
Суд звернувся до ЗМІ, які оприлюднили неправдиву інформацію.
Дніпровський апеляційний суд спростував інформацію щодо «вручення підозри» голові суду та її доньці
Джерело фото: suspilne.media
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Дніпровський апеляційний суд повідомив, що у деяких ЗМІ опублікували фейкову інформацію у тому числі і з посиланням на особу, яка назвалась адвокатом про нібито обшуки у квартирі доньки судді Наталії Деркач — Марини Черниш, вручення їй підозри про те, що нібито 28 грудня 2012 року Марина разом зі своїми батьками у якості хабаря отримала квартиру. Заява з’явилась на офіційному сайті суду.

«Вчора ввечері ряд ЗМІ регіону та України, зокрема на сайтах «Відкритий», «Днепр.Оперативный», «Горсовет», «49000.com.ua», «Обозреватель», телеграмканалі «Темный Рыцарь Днепр» та інших ЗМІ була опублікована чергова фейкова інформація, у тому числі і з посиланням на особу, яка назвалась адвокатом про нібито обшуки у квартирі доньки судді Наталії Деркач — Марини Черниш, вручення їй підозри про те, що нібито 28 грудня 2012 року Марина разом зі своїми батьками у якості хабаря отримала квартиру у будинку по вул. Ливарній, 2.

Інформуємо, що згідно з офіційним повідомленням Офісу Генерального Прокурора, за результатами опрацювання масиву даних ЄРДР станом на 07.10.2021 кримінальні провадження, у яких містяться відомості про притягнення Черниш Марини Олександрівни до кримінальної відповідальності як підозрюваної, обвинуваченої, не встановлені. Відомості про проведення слідчої (розшукової діїі) у вигляді обшуку в інформаційні системі не обліковується.

Крім того, повідомляємо, що суддю Деркач не викликали на допит до Офісу Генерального прокурора, як і не пред`являлось жодних підозр чи звинувачень.

Звертаємось до ЗМІ з проханням не вводити в оману суспільство, не маніпулювати громадською свідомістю та не порушувати статті Кодексу етики українського журналіста, в якому зокрема йдеться про те, що повага громадськості на повну та об`єктивну інформацію про факти та події є найпершим обов`язком журналіста. Факти, судження та припущення мають бути чітко відокремлені один від одного. Неприпустимим є розповсюдження інформації, що містить упередженість чи необґрунтовані звинувачення. Журналіст зобов`язаний зробити все можливе для виправлення будь-якої поширеної інформації, якщо виявилось, що вона не відповідає дійсності.

Відповідно до статті 6 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою дискредитації суду або впливу на безсторонність суду, заклики до невиконання судових рішень забороняються і мають наслідком відповідальність, установлену законом», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що напередодні виборів голови суду Наталія Деркач заявила про тиск, який чиниться на суд вже тривалий час.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва