Голова Дніпровського апеляційного суду розповіла подробиці щодо тиску на суд і чому звернулася до Володимира Зеленського

13:08, 4 октября 2021
Події навколо суду досягли свого піку напередодні виборів голови апеляційного суду.
Голова Дніпровського апеляційного суду розповіла подробиці щодо тиску на суд і чому звернулася до Володимира Зеленського
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як повідомляла «Судово-юридична газета», голова Дніпровського апеляційного суду Наталія Деркач звернулася до Президента України Володимира Зеленського.

Вона, зокрема, зазначає про факти системного тиску на суд. Так, у ЗМІ Дніпропетровського регіону розповсюджуються інформаційні матеріали завідомо неправдивого характеру щодо суддів Дніпропетровщини, із матеріалами щодо членів їх родин та інформацією особистого характеру (адреси їх проживання, перелік майна тощо), що є проявом впливу на діяльність судів і спробою втручання у здійснення правосуддя.

Окрім того, починаючи з вересня 2021 року під стінами Дніпровського апеляційного суду відбуваються постійні мітинги, агітація та протести, що заважає здійсненню правосуддя, доступу громадян до будівлі суду, впливає на психологічний стан працівників суду та суддівського корпусу.

В ексклюзивному коментарі «Судово-юридичній газеті» Наталія Деркач розповіла подробиці даної ситуації.

«З середини вересня на суд почав постійно здійснюватися тиск у вигляді мітингів з образливими та погрозливими гаслами на адресу суддів Дніпровського апеляційного суду.

Організатором даних мітингів є відомий у м. Дніпро так званий активіст Костянтин Більцан, який активно фігурує на всіх фото мітингуючих та який раніше неодноразово потрапляв поле зору правоохоронних органів, у тому числі за підозрою у вимаганні неправомірної винагороди, а також був учасником багатьох подібних умісті «громадських акцій» у тих випадках, коли потрібно було вчиняти тиск на суд.

Одночасно із такими «акціями» окремі електронні ресурси почали розповсюджувати недостовірну інформацію стосовно організації роботи суду та конкретних суддів.

Дуже прикметно, що такі події досягли свого піку напередодні виборів голови апеляційного суду.

На сьогоднішній день Дніпровський апеляційний суд входить у трійку лідерів судів апеляційної інстанції за кількістю надходження та розгляду справ. Навіть в умовах хронічної нестачі суддівських кадрів та катастрофічного браку фінансування ми робимо все залежне, аби вчасно та якісно розглянути справи та захистити права та інтереси громадян.

Вказана дискредитаційна компанія, яка має всі ознаки заздалегідь спланованої, направлена на підрив незалежності суду апеляційної інстанції, створення в уяві пересічних громадян негативного образу суддів та судової влади в цілому.

У зв’язку із чим ми вимушені були зробити такі кроки, як звернення до Президента України Володимира Зеленського з метою відстояти право громадян на справедливий та чесний суд, суддів та працівників апарату суду на нормальні умови роботи, без тиску та голослівних обвинувачень на їх адресу», - підкреслила вона у коментарі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду