Справа щодо члена комісії з регулювання азартних ігор та лотерей: є нові деталі

13:47, 15 июня 2022
У САП повідомили про завершення досудового розслідування.
Справа щодо члена комісії з регулювання азартних ігор та лотерей: є нові деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прийнято рішення про завершення досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, та відкриття матеріалів у кримінального провадженні стосовно члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ), якого у серпні минулого року викрито на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 90 тис. дол. США. Про це йдеться у пресслужбі САП.

«Як вже повідомлялось, для викриття вказаної злочинної схеми НАБУ за погодженням з САП розробило та здійснило комплекс негласних слідчих (розшукових) дій за участю детективів «під прикриттям».

20 серпня 2021 року в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій, вказаного високопосадовця (який на момент вчинення злочину виконував обов’язки Голови Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей) було затримано «на гарячому» при отриманні неправомірної вигоди в сумі 90 тисяч доларів США за сприяння у наданні дозволів та ліцензій у сфері грального бізнесу.

Дії посадовця кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Зауважимо, що у грудні 2021 року вказаного посадовця звільнено із займаної посади.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що суд відсторонив від посади члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва