Кабмин провел заседание: какие решения приняли 25 апреля

15:19, 25 апреля 2023
Внесены изменения в постановление «О расходах на оплату труда работников местных государственных администраций» и создана Межведомственная рабочая группа по выделению средств фонда ликвидации последствий вооруженной агрессии.
Кабмин провел заседание: какие решения приняли 25 апреля
Фото: kmu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Во вторник, 25 апреля, Кабинет Министров Украины провел заседание, в ходе которого рассмотрел ряд важных вопросов. Об этом сообщил представитель Кабинета Министров в Верховной Раде Тарас Мельничук.

 «- Затверджено Порядок надання державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобовʼязань приватного акціонерного товариства «Експортно-кредитне агентство», а саме, надання державних гарантій за борговими зобов'язаннями товариства (зобов'язання позичальника перед кредитором за кредитом (позикою), що виникло внаслідок розміщення (емісії) боргових цінних паперів та/або укладання кредитних договорів).

- Внесено зміни до переліку центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, відповідальних за виконання зобов’язань, що випливають із членства України в міжнародних організаціях. Визначено Міненерго центральним органом виконавчої влади, який відповідає за співпрацю із Робочою групою з питань відновлюваних джерел енергії та Міжнародним агентством з відновлюваних джерел енергії IRENA.

- Внесено, у зв'язку з обʼєднанням/передачею бюджетних програм Міністерства розвитку громад та територій України та Міністерства інфраструктури України, зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення окремих видатків районних рад, спрямованих на виконання їх повноважень. Визначено Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України головним розпорядником субвенції.

- Внесено зміни до Модельного статуту товариства з обмеженою відповідальністю з метою приведення його у відповідність до ЗУ «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» з урахуванням змін, внесених ЗУ від 27.07.2022 N 2465-IX «Про акціонерні товариства».

- Внесено зміни до розпорядження КМУ від 25.03.2020 N 338 «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації» і постанови КМУ від 09.12.2020 N 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».  Продовжено для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режим надзвичайної ситуації до 30 червня 2023 року. Також продовжено карантин на всій території України до 30 червня 2023 року.

- Унормовано вимоги до циклу та процедури проведення національної інвентаризації лісів в умовах воєнного стану. Установлено, що на період воєнного стану та протягом двох років з дня його припинення чи скасування щорічні вибірково-статистичні обстеження на лісових інвентаризаційних ділянках на території лісового фонду України та збір даних про показники національної інвентаризації лісів проводяться у визначеній мережі інвентаризаційних ділянок без збереження черговості обстежень для окремих років у межах територій, на яких не ведуться активні бойові дії, або деокупованих, які не забруднені вибухонебезпечними предметами і є безпечними для провадження господарської діяльності та перебування на них людей. Передбачено, що на лісових інвентаризаційних ділянках з обмеженим доступом збір інформації проводиться із використанням даних дистанційного зондування Землі (аерофотозйомки або космічної зйомки) відповідно до технічної документації щодо інвентаризації лісів.

- Встановлено, що на період воєнного стану для працівників державних органів, які безпосередньо здійснюють свої повноваження: на територіях активних бойових дій, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ, затвердженого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, для яких не визначена дата завершення бойових дій, посадові оклади визначаються з урахуванням коефіцієнта 2; а на територіях можливих бойових дій, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ, затвердженого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, для яких не визначена дата припинення можливості бойових дій, посадові оклади визначаються з урахуванням коефіцієнта 1,5.

- Внесено зміни до постанови КМУ від 09.11.2016 N 787 «Про видатки на оплату праці працівників місцевих державних адміністрацій». Передбачено, що в умовах воєнного стану місцеві державні адміністрації, працівники яких безпосередньо виконують обовʼязки та завдання на територіях, де ведуться активні бойові дії, згідно з переліком, затвердженим Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, можуть отримувати додаткові кошти з місцевих бюджетів на оплату праці працівників для здійснення ними делегованих відповідно до закону повноважень органів місцевого самоврядування до 100 відсотків затвердженого у Державному бюджеті України на відповідний рік фонду оплати праці працівників місцевих державних адміністрацій. Внесено зміни до постанови КМУ від 01.04.2022 N 397 «Про затвердження Порядку фінансового забезпечення діяльності військових адміністрацій» у частині встановлення норми, що рішення про виплату премії та розмір додаткової винагороди начальникам районних військових адміністрацій, військових адміністрацій населених пунктів приймає начальник відповідної обласної військової адміністрації.

- Утворено Міжвідомчу робочу групу з розгляду узагальнених пропозицій заявників та підготовки пропозицій Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Затверджено Положення про Міжвідомчу робочу групу та її склад.

- Погоджено пропозицію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури і Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури стосовно реалізації протягом 2023-2025 років експериментального проекту відновлення населених пунктів, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ. Затверджено Порядок реалізації експериментального проекту щодо відновлення населених пунктів, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ та перелік населених пунктів, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ, відновлення яких здійснюється згідно з експериментальним проектом. Установлено, що фінансування експериментального проекту здійснюватиметься за рахунок коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії та інших не заборонених законодавством джерел.

- Внесено зміни до постанови КМУ від 05.06.2019 N 483 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обовʼязків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії». Продовжено, з метою соціального захисту населення від підвищення цін (тарифів) на електричну енергію для побутових споживачів в умовах воєнного станув Україні, дію фіксованої ціни на електричну енергію для побутових споживачів до 31 травня 2023 року.

- Схвалено звіт про виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» за доходами в сумі 1 трлн. 296 млрд. 896,5 млн. гривень, за видатками - 1 трлн. 491 млрд. 206,4 млн. гривень, за обсягом повернення кредитів - 9 млрд. 109,6 млн. гривень та за обсягом надання кредитів 13 млрд. 643,5 млн. гривень з дефіцитом у сумі 198 млрд. 843,8 млн. гривень. Прийнято рішення подати звіт до Верховної Ради України, Президентові України та до Рахункової палати.

- Схвалено звіт про виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» за доходами у сумі 1 трлн. 787 млрд. 711,1 млн. гривень, за видатками - 2 трлн. 705 млрд. 749,6 млн. гривень, за обсягом повернення кредитів - 12 млрд. 333,7 млн. гривень і за обсягом надання кредитів - 9 млрд. 163,2 млн. гривень із дефіцитом у сумі 914 млрд. 868 млн. гривень. Прийнято рішення подати звіт до Верховної Ради України, Президентові України та до Рахункової палати.

- Затверджено план основних заходів цивільного захисту України на 2023 рік, яким визначено конкретні завдання та заходи щодо реалізації державної політики, спрямованої на забезпечення безпеки та захисту населення і територій, матеріальних і культурних цінностей та довкілля від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в мирний час та в особливий період. Доручено центральним та місцевим органам виконавчої влади, Раді міністрів АРК розробити на основі плану заходів галузеві та регіональні плани основних заходів цивільного захисту на 2023 рік відповідно до своїх повноважень», — сообщил он.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді