У Британії розкритикували Макрона за відмову застосувати ядерну зброю по РФ у відповідь

10:40, 14 жовтня 2022
Міністр оборони Британії сказав, що це «розкриває карти Макрона» в ядерному протистоянні з РФ.
У Британії розкритикували Макрона за відмову застосувати ядерну зброю по РФ у відповідь
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр оборони Британії Бен Уоллес розкритикував слова президента Франції Еммануеля Макрона про відмову нанесення ядерного удару по РФ у відповідь. Про це пише Daily Mail.

Він зазначив, що Макрон це «розкриває карти Макрона» в ядерному протистоянні з РФ, підтвердивши, що, Москва може безперешкодно застосувати таку зброю в Україні.

«В останні тижні союзники по НАТО неодноразово попереджали, що наслідки для РФ будуть жахливими, якщо вона все-таки зробить такий напад, хоча точний характер цих атак навмисно залишений двозначним. І ці загрози матимуть велике значення у свідомості Путіна, коли наступного тижня з баз у Британії злетять десятки ядерних бомбардувальників у ході навчань, що імітують ядерний удар», - йдеться в повідомленні.

Макрон створив пролом в єдиному фронті, коли виключив використання ядерного арсеналу Франції в разі удару РФ. Політик нібито побоюється викликати «глобальну війну». Макрон заявив, що французька доктрина ґрунтується на фундаментальних інтересах нації, які чітко визначені і «ніяк не постраждали б безпосередньо, якби, наприклад, в Україні було завдано балістичного ядерного удару».

«Ми вважаємо: якщо Росія застосує ядерну зброю, це матиме серйозні наслідки для неї. Це було б порушенням табу 1945 року на застосування ядерної зброї. І це залишило б країну і Путіна неймовірно ізольованими в усьому світі», - вказав Уоллес.

Зазначається, що Макрон може порушити «принципи стримування», тому не слід «говорити про це публічно».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду