Інцидент у Брянській області показав невдоволення кроками Кремля серед прихильників війни, — ISW

11:29, 3 березня 2023
Прихильники війни чекали жорсткіших кроків Кремля після інциденту в Брянській області, кажуть у Інституті вивчення війни.
Інцидент у Брянській області показав невдоволення кроками Кремля серед прихильників війни, — ISW
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Інцидент у Брянській області показав невдоволення діями Кремля серед російських блогерів, які чекали на офіційне оголошення війни Україні. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що інцидент у Брянську викликав у російських офіційних осіб та ультранаціоналістичних груп чутки про реакцію Кремля на ситуацію.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков відмовився коментувати питання щодо зміни статусу так званої "СВО". Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин саркастично зауважив, що "Росія дозволяла Україні порушувати свої "червоні лінії" та використала цю можливість для просування найманців".

Так званий "глава" окупаційної адміністрації Криму Аксьонов і чеченський лідер Рамзан Кадиров, разом з блогерами закликали Кремль посилити заходи безпеки і провести "операції у відповідь".

Кадиров, наприклад, закликав Кремль атакувати мирних жителів, щоб покарати винних у цьому інциденті, фактично закликаючи Росію до скоєння воєнних злочинів. 

Пов'язаний із Кремлем блогер стверджував, що Російський добровольчий корпус несе відповідальність за вбивство Дарії Дугіної та іншу терористичну діяльність у Росії. Російські блогери також закликали Кремль використати цей інцидент для "формування верховної ставки, яка прийматиме всі політичні, військові та економічні рішення".

Інші блогери також пов'язували інцидент із недавніми заявами Володимира Путіна про те, що ФСБ необхідно посилити охорону кордонів, та виступали за виділення додаткових ресурсів для прикордонних підрозділів.

Деякі блогери закликали РФ сформувати загони вбивць проти українських чиновників та створити зони відчуження на кордоні.

"Ці відповіді вказують на те, що ультранаціоналістична спільнота значною мірою незадоволена численними аспектами нездатності Кремля повністю підтримати свою власну брехливу риторику про те, що Росія веде "екзистенційну війну" в Україні", - пишуть аналітики.

На їхню думку, Кремль не має можливості задовольнити всі вимоги цих ультранаціоналістів.

Нагадаємо, що 2 березня російські ЗМІ активно поширювали інформацію про нібито "проникнення української ДГР" у Брянську область. У російських Телеграм-каналах розповідали про те, що ніби "група з 50 озброєних людей із жовтими пов'язками" потрапила на територію селища Сушани.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду