Бійтеся своїх партизанів: в Офісі Президента відреагували на російський фейк про «українську дрг у Брянській області»

13:24, 2 березня 2023
«Російський добровольчий корпус» взяв на себе відповідальність за події у Брянській області, у путіна перенесли засідання радбезу на 3 березня
Бійтеся своїх партизанів: в Офісі Президента відреагували на російський фейк про «українську дрг у Брянській області»
Джерело фото: lviv.media
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Зранку 3 березня російські ЗМІ активно поширювали інформація про нібито «проникнення української ДГР» у Брянську область. У російських телеграм-каналах розповідали про те, що ніби «група з 50 озброєних людей із жовтими пов'язками» потрапила на територію селища Сушани.

Також речник путіна Дмітрій Пєсков заявив, що запланована поїздка російського диктатора до Ставропольського краю скасована «через ситуацію у Брянській області».

Але після того, як, знов-таки, в російських телеграм-каналах з’явилося спростування про наявність «ДРГ», «радбез», який планували провести негайно, у путіна перенесли вже на 3 березня.

Наразі вже з’явилася офіційна інформація від української сторони. Голова Офісу Президента повідомив, що це класична провокація.

«Історія про українські ДРГ в Рф – це класична провокація. Абсолютно свідома. Росія хоче налякати своїх, щоб за рік війни бодай якось виправдати напад на іншу країну та зростаючу бідність. Тим часом партизанський рух в Рф стає сильнішим та агресивнішим. Бійтеся своїх партизанів», – написав Михайло Подоляк у твітері.

У Прикордонній службі та ОК «Північ» Суспільному зазначили, що не мають інформації про заяву рф, нібито «українська ДРГ» проникла в Брянську область, а також нагадали про те, що російські військові можуть вдаватися до провокацій, аби дискредитувати Сили оборони.

Тим часом організація «Російський добровольчий корпус» взяв на себе відповідальність за події у Брянській області.

«Прямо зараз на всіх інтернет-ресурсах ви можете побачити новини про «українські ДРГ», які вбили дітей, взяли заручників, але водночас спішно пішли і таке інше. Все це брехня кремлівських пропагандистів. Російський Добровольчий Корпус прийшов до Брянської області, щоб показати співвітчизникам, що надія є, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися із режимом», - йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду