Країни G7 обговорювали ризики для ядерних запасів рф через спробу заколоту,– ЗМІ

12:00, 27 червня 2023
За даними ЗМІ, країни «Великої сімки» обговорювали можливі наслідки політичної нестабільності у рф та визнали, що мають різне уявлення про те, якою має бути перемога України над рф.
Країни G7 обговорювали ризики для ядерних запасів рф через спробу заколоту,– ЗМІ
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група країн «Великої сімки» обговорювала потенційну перспективу отримання ПВК «Вагнер» контролю над ядерною зброєю та пов'язані з нею ризики. Про це пише Financial Times.

За даними видання, головним питання, яке було порушено на зустрічі країн G7 24-25 червня, була загроза потрапляння до рук «вагнерівців» запасів ядерної зброї під час спроби заколоту.

Також члени G7 обговорювали як послаблення влади путіна над силовими структурами може вплинути на стабільність держави. Деякі країни не хотіли, аби Україна, скориставшись нестабільністю у рф, посилила свої напади на її територію.

Як зазначають у ЗМІ, це обговорення показало, що Захід не має спільного уявлення про те, як має завершитися боротьба України проти російської агресії.

За словами західного посадовця, який спілкувався з виданням на умовах анонімності, більшістю союзників погоджується з тим, що вони хочуть, аби Україна виграла війну, однак вони не мають чіткої позиції щодо того, як ця перемога має виглядати.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва