Суддю Верховного суду США «пригощали» розкішними подорожами

21:18, 1 вересня 2023
Суддя роками приймав розкішні відпустки від мільярдера, а також подарунки від інших багатих бізнесменів
Суддю Верховного суду США «пригощали» розкішними подорожами
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Суддя Верховного суду Кларенс Томас включив кілька поїздок, сплачених магнатом нерухомості Харланом Кроу, до свого звіту про розкриття фінансової інформації за 2022 рік після кількох місяців звинувачень щодо його фінансових зв'язків із мільярдером, передає Independent.

Як пише видання, до розділу «відшкодування» суддя Томас включив чотири статті, три з них були віднесені до Кроу, в яких було оплачено його проїзд, транспорт, харчування та проживання.

Розкриття інформації суддею Томасом відбулося після кількох місяців пильної уваги з боку законодавців та громадськості щодо його нездатності розкрити свої зв'язки з Харланом Кроу - відомим мільярдером та республіканським донором.

Розслідування, яке було вперше опубліковане ProPublica, показало, що суддя Томас роками приймав розкішні відпустки від мільярдера, а також подарунки від інших багатих бізнесменів, не розкриваючи цього.

Це викриття викликало масову негативну реакцію, яка спонукала законодавців розглянути можливість ухвалення нового етичного кодексу суду.

У листі, адресованому Міністерству юстиції, демократи Палати представників закликали департамент провести розслідування стосовно судді Томаса за те, що він не повідомив про «значні подарунки, які він отримував від Харлана Кроу та інших мільярдерів протягом майже двох десятиліть, порушуючи свої обов'язки щодо федерального закону».

Суддя Томас, відповідаючи на критику, заявив, що про подарунки та поїздки не потрібно повідомляти, оскільки це була «особиста гостинність з боку близьких друзів».

Раніше ми писали, що суддя «читав» реп для TikTok прямо в будівлі суду і тепер на нього чекає покарання.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області