Польські фермери розпочали більш жорсткі обмеження руху транспорту на кордоні з Україною

15:07, 20 лютого 2024
На шести пунктах пропуску польські протестувальники перекрили рух транспорту.
Польські фермери розпочали більш жорсткі обмеження руху транспорту на кордоні з Україною
Джерело фото: elevatorist.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Польські фермери, що виступають на страйку, посилили обмеження руху транспортних засобів на кордоні з Україною, оголошуючи більш жорсткі заходи протесту. Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

У різних пунктах пропуску оголошено про блокування руху транспорту до певних часів, а також про обмеження перевезення вантажівок, за винятком тих, що перевозять гуманітарну допомогу або критично важливі товари.

На пункті пропуску "Медика-Шегині" фермери повністю заблокували рух вантажівок, а на "Долгобичув-Угринів" обмеження діятимуть до 17:00 20 лютого. Протестувальники також планують перекрити рух на "Зосін-Устилуг" з 13:00 до 16:00, пропускаючи лише автобуси та вантажівки з гуманітарною допомогою.

У "Корчова-Краківець" блокування вантажівок триватиме до 21:00 20 лютого, залишаючи можливість руху лише для критично важливих вантажів. Подібні обмеження встановлені і на інших пунктах пропуску, таких як "Гребене-Рава-Руська" і "Дорогуськ-Ягодин", де рух транспорту буде заблоковано до певних годин, з винятком перевезення критичних товарів.

Нагадаємо, польські фермери висипали з вагонів українське зерно.

Раніше Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні прокоментував ситуацію на кордоні з Польщею. Він зазначив, що не можна сприймати як щось нормальне чи буденне те, що відбувається. Через Польщу проходить 5% нашого агроекспорту, тому, за словами Президента, насправді ситуація не у зерні, а у політиці.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду