Польща отримала від Євросоюзу найбільшу за всю історію виплату у 6,2 млрд євро

15:23, 15 квітня 2024
Кошти від ЄС Польща направить на реалізацію різноманітних проєктів, переважно у сфері інфраструктури.
Польща отримала від Євросоюзу найбільшу за всю історію виплату у 6,2 млрд євро
Джерело фото: ukrinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У понеділок, 15 квітня, Польща отримала найбільшу за всю історію свого членства в Європейському союзі одноразову виплату у розмірі 6,2 мільярда євро (27 мільярдів злотих). Про це повідомила міністерка з питань фондів і регіональної політики Катаржина Пелчинська-Наленч, зазначивши, що це історична подія для країни, пише Onet.

У своєму зверненні вона наголосила, що членство в Євросоюзі означає не лише фінансову підтримку, але й спільні цінності та цілі. Отримані кошти будуть спрямовані на реалізацію різноманітних проєктів, переважно у сфері інфраструктури.

За словами міністерки, цей день є важливим для економіки та інвестицій в Польщі, підкреслюючи значення цієї події для подальшого розвитку країни.

Як писала «Судово-юридична газета», 29 лютого Європейська комісія вирішила розблокувати для Польщі доступ до 137 млрд євро з різних фондів Євросоюзу, які раніше Варшава не могла отримати через питання до судової системи і верховенства права.

У Єврокомісії дійшли висновку, що Варшава на достатньому рівні виконала дві вимоги для отримання коштів з Фонду відновлення та стійкості: щодо незалежності судової системи, у частині, що стосувалася дисциплінарної відповідальності суддів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд