Президент Словаччини із собакою всупереч заборонам засвітився у рекламі

21:44, 10 вересня 2024
Президент Словаччини нібито не знав про рекламу.
Президент Словаччини із собакою всупереч заборонам засвітився у рекламі
Джерело фото: Aktuality.sk
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Словаччині розгорівся скандал після того, як президент Петер Пеллегріні з'явився у рекламі, що заборонено для державних службовців. Про це повідомляє Aktuality.

Фотографія Пеллегріні разом із його собакою-зенненхундом Джері з’явилася у рекламі Кінологічного центру Доброводського — приватної компанії, яка спеціалізується на догляді за собаками. Реклама супроводжувалася слоганом: «Ваш пес може бути слухняним і надійним».

Офіс президента підтвердив, що Пеллегріні не надавав дозволу на використання свого зображення у рекламі. Речниця президента зазначила, що це було «помилкове використання» і що президент не був обізнаний про таке використання свого зображення. Вона додала, що вже було зв’язано з кінологічним центром з вимогою виправити ситуацію.

Згідно з законодавством Словаччини, держслужбовцям заборонено брати участь у рекламних кампаніях, і за порушення може бути накладено штраф до 200 000 євро. Компанія, що оплатила рекламу, також підтвердила, що сталася помилка і зазначила, що Пеллегріні не знав про використання його фото.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Ірена Гулкевич
    Ірена Гулкевич
    суддя Львівського окружного адміністративного суду