Apple звинуватили у введенні незаконних правил на робочому місці — деталі

16:20, 2 жовтня 2024
Стверджується, що Apple вимагала від співробітників підписувати незаконні угоди, а також накладала занадто широку політику щодо неправомірної поведінки та соцмереж.
Apple звинуватили у введенні незаконних правил на робочому місці — деталі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Компанію Apple звинуватили у порушенні прав працівників шляхом дотримання низки незаконних правил на робочому місці. Скаргу подала Національна рада з трудових відносин США, повідомляє Reuters.

Стверджується, що Apple вимагала від співробітників по всій країні підписувати незаконні угоди про конфіденційність, нерозголошення та неконкуренцію, а також накладала занадто широку політику щодо неправомірної поведінки та соціальних мереж.

У скарзі Apple звинувачується у «втручанні, обмеженні та примусі працівників до здійснення» їхніх прав, передбачених федеральним трудовим законодавством.

Компанія зазначила, що завжди поважала права своїх працівників на обговорення заробітної плати, робочого часу та умов праці, що відображено в її політиці працевлаштування.

Скаргу було подано на підставі звинувачень, висунутих проти Apple у 2021 році Ешлі Гйовік, колишньою старшою інженерною директоркою компанії. Гйовік заявила, що різні правила Apple, в тому числі ті, що стосуються конфіденційності та використання соціальних мереж, стримують співробітників від обговорення таких питань, як рівність в оплаті праці та дискримінація за ознакою статі, один з одним і зі ЗМІ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області