Генпрокурор попросив судову владу бути більш ефективною у справах про державну зраду, колабораціонізм та військові злочини

11:00, 27 серпня 2022
У Верховному Суді пообіцяли зробити для цього все можливе.
Генпрокурор попросив судову владу бути більш ефективною у справах про державну зраду, колабораціонізм та військові злочини
Джерело фото: Офіс Генпрокурора
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Генеральний прокурор Андрій Костін 26 серпня 2022 року провів нараду з представниками органів судової влади, на якій розповів, що хоче отримати від судової влади в умовах воєнного часу.

«Наше спільне завдання - координація дій судової гілки влади та правоохоронних органів. Система правосуддя має працювати більш ефективно. А надто, коли мова йде про розслідування та притягнення до відповідальності за воєнні злочини, злочини проти національної безпеки - державну зраду, пособництво агресору, колабораційну діяльність. Результати цих розслідувань це те, що в першу чергу очікує від нас суспільство і держава Україна. Це і є пріоритетом в нашій роботі», - зазначив Андрій Костін під час зустрічі з представниками судової влади.

Зазначимо, що на зустрічі з Генпрокурором були присутні голова Верховного Суду Всеволод Князєв, члени Вищої ради правосуддя Віталій Саліхов, Оксана Блажівська, Інна Плахтій, Дмитро Лук'янов, Роман Маселко, голова Ради суддів України Богдан Моніч та голова Державної судової адміністрації Олексій Сальніков.

У відповідь, як зазначено у повідомленні пресслужби Верховного Суду, голова ВС Всеволод Князєв запевнив Генпрокурора, що «судова система зробить усе від неї залежне, аби агресор отримав справедливе покарання».

Автор: В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України