Раді пропонують звільнити від сплати судового збору Пенсійний фонд та Фонд соціального страхування

22:59, 13 вересня 2022
Пропонується звільнити від сплати судового збору Пенсійний фонд та Фонд соціального страхування в усіх судових інстанціях.
Раді пропонують звільнити від сплати судового збору Пенсійний фонд та Фонд соціального страхування
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з опозиційних фракцій та груп зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт №8017 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, яким пропонується звільнити від сплати судового збору Пенсійний фонд та Фонд соціального страхування.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 5 Закону про судовий збір новим пунктом та передбачити, що від сплати судового збору в усіх судових інстанціях звільняються: Пенсійний Фонд України та його органи, органи Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, Фонду соціального захисту інвалідів і його відділення, Фонд соціального страхування України та робочі органи його виконавчої дирекції.

Змінами до Закону «Про виконавче провадження» передбачається, що підлягають примусовому виконанню рішення судів на підставі рішень робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

За останній час це вже не перша ініціатива стосовно звільнення від сплати судового збору. Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується звільнити від сплати судового збору безпосередніх учасників війни проти РФ в усіх категоріях справ.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва