Нацбанк не бачить підстав для зміни офіційного курсу гривні до долара

15:44, 26 січня 2023
За словами заступника голови правління регулятора Юрія Гелетія, попри прогнозоване збільшення дефіциту торгівельного балансу у 2023 році, поточний рівень резервів дозволяє утримувати курс.
Нацбанк не бачить підстав для зміни офіційного курсу гривні до долара
Фото: pmg.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національний банк не бачить підстав для зміни офіційного курсу гривні попри очікуване погіршення торгівельного балансу у 2023 році у зв’язку зі зменшенням врожаю зернових. Про це на брифінгу заявив заступник голови правління регулятора Юрій Гелетій.

За його словами валютний ринок залишається стійким попри зростання інтервенцій регулятора.

«Наголошую, що збільшення інтервенцій повністю компенсується отриманням міжнародної допомоги. Яскравим свідченням цього є стан валютних резервів. Ми закінчили рік(2022) на рівні 28,5 мільярдів доларів, що було на мільярд вище від обсягу резервів з яким ми увійшли у війну. За результатами січня ми очікуємо рівня близько 30 мільярдів доларів», - зазначив Юрій Гелетій.

Виходячи з цього заступник очільника Нацбанку наголосив, що рівень валютних резервів регулятора є достатнім і «ми розраховуємо на ритмічну міжнародну допомогу»

«Зараз немає жодних підстав для переприв’язки чи перефіксації курсу(гривні до долара)», - додав заступник голови Нацбанку.

Водночас на запитання щодо повернення до плаваючого курсоутворення, представники регулятора не озвучили строків повернення до нього.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», НБУ зберіг облікову ставку на рівні 25%.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва