У нового директора НАБУ Семена Кривоноса може з’явитися заступник з ДБР

14:50, 6 березня 2023
Голова Уряду Денис Шмигаль рекомендував новому директору НАБУ призначити інших двох фіналістів конкурсу на керівні посади у Бюро.
У нового директора НАБУ Семена Кривоноса може з’явитися заступник з ДБР
Фото: kmu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, 6 березня Кабмін призначив Семена Кривоноса директором НАБУ.

До цього, після того, як посаду полишив Артем Ситник, керівником Бюро фактично був Гізо Углава. Також у Бюро є заступник Тетяна Варварська.

Очевидно, що з призначенням нового директора можуть відбутися й інші кадрові зміни.

При цьому, 6 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль безпосередньо рекомендував Семену Кривоносу розглянути можливість призначення інших двох фіналістів конкурсу – Сергія Гупяка й Романа Осипчука на керівні посади в НАБУ.

«Вважаю всіх трьох кандидатів професійно підготовленими особами для роботи на керівних посадах у НАБУ», - сказав Денис Шмигаль на позачерговому засіданні уряду.

Нагадаємо, Сергій Гупяк є керівником четвертого слідчого відділу з дислокацією у місті Вінниці ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому (з 1 лютого 2022 року), а Роман Осипчук - керівником Управління внутрішнього контролю НАБУ.

Відповідно до закону про НАБУ кількість заступників у себе визначає сам Директор НАБУ.

Призначення на посади першого заступника та заступників Директора Національного бюро здійснюється Директором НАБУ без обов’язкового проведення відкритого конкурсу.

У разі припинення повноважень або звільнення Директора НАБУ усі його повноваження здійснює перший заступник Директора Національного бюро, а в разі його відсутності - один із заступників Директора.

Заступники також мають низку повноважень. Зокрема, на підставі рішення Директора Національного бюро або його заступника, погодженого з прокурором, НАБУ може отримувати від банків, депозитарних, фінансових та інших установ, підприємств та організацій незалежно від форми власності інформацію про операції, рахунки, вклади, правочини; за письмовим рішенням Директора Національного бюро або його заступника, погодженим із прокурором, створювати спільні слідчі групи, що включають оперативних та слідчих працівників тощо.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Стадник
    Ігор Стадник
    заступник голови Вінницького апеляційного суду