Кабмін спрямував бюджетні гроші на створення системи протиракетної оборони

07:40, 1 квітня 2023
Урядовці ухвалили рішення про виділення фінансування створення вітчизняної системи ПРО.
Кабмін спрямував бюджетні гроші на створення системи протиракетної оборони
Фото: mind.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів дозволив використати бюджетні гроші на створення системи протиракетної оборони. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №288 від 30 березня.

Зазначеною постановою внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання державних цільових програм реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, розроблення, освоєння і впровадження нових технологій, нарощування наявних виробничих потужностей для виготовлення продукції оборонного призначеннята визначено, що «бюджетні кошти спрямовуються на створення системи протиракетної оборони».

Яку суму виділено на створення ПРО у постанові не уточнюється натомість зазначається, що діяльність щодо виконання державних цільових програм реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, розвитку ракетного озброєння, створення системи протиракетної оборони, розроблення, освоєння і впровадження нових технологій, нарощування наявних виробничих потужностей для виготовлення продукції оборонного призначення, пов’язана з державною таємницею, провадиться з додержанням вимог законодавства про державну таємницю.

У квітні 2022 року секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що ракетна програма України при Президенті Володимирі Зеленському «не зупинялася жодного дня». Президент у липні 2019 року визначив завдання щодо розробки Програми ракетно-реактивного озброєння на період до 2030 року. У межах програми було завершено проведення дослідних робіт за ключовими проєктами «Вільха» та «Нептун», а упродовж 2019 і 2020 років ДККБ «Луч» на полігоні в Одеській області провело успішні ракетні випробування модернізованої реактивної системи «Вільха-М» зі збільшеною дальністю ураження. У квітні 2020 року на полігоні «Алібей» було випробувано комплекс крилатих ракет наземного базування «Нептун».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», секретар РНБО Олексій Данілов натякнув, що Україна має зброю, якою може бити вглиб РФ.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва