ВАКС розпочав розгляд справи проти мера Білої Церкви Геннадія Дикого

12:15, 12 квітня 2023
За версією слідства, мер Білої Церкви Геннадій Дикий підписав рішення міськради про придбання за завищеною вартістю недобудови в інтересах підприємця Павла Ходаківського.
ВАКС розпочав розгляд справи проти мера Білої Церкви Геннадія Дикого
Фото: kyiv.comments.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд по суті справи за обвинуваченням у зловживанні владою або службовим становищем мера Білої Церкви Геннадія Дикого.

На сьогоднішньому засіданні прокурор оголосив обвинувальний акт у справі Дикого. Він зазначив, що за поданням мера Білої церкви сесія міськради ухвалила рішення про придбання недобудованого об’єкту нерухомості в інтересах підприємця Павла Ходаківського за завищеною вартістю.

Вказаним рішенням було придбано право на будівництво адміністративно-торговельного комплексу відповідно до архітектурно-планувального завдання та об'єкт незавершеного будівництво загальною площею 4728,5 квадратних метрів.

Вартість цієї нерухомості за результатами оцінки була визначена в розмірі майже 24 млн грн. Водночас міський бюджет не передбачав придбання такого об’єкту нерухомості

«Дикий виніс проєкт рішення про придбання майна без вивчення питання…Не повідомив депутатам міськради про наявність письмових заперечень проти рішення та підписав рішення про придбання приміщення», - зазначив прокурор.

Він додав, що згідно з висновками експертизи ринкова вартість майна становить близько 15 мільйонів гривень

«Таким чином Диким за пособництва Ходаківського територіальній громаді міста Біла Церква завдано збитків на понад 8 мільйонів гривень», - додав він

Після викладу обвинувального акту прокурор запропонував порядок дослідження доказів. Врешті суд відклав розгляд справи на 1 травня.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Вищий антикорупційний суд закрив справу проти нардепа Михайла Волинця у зв’язку з завершенням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська