ВАКС закрив справу проти нардепа Михайла Волинця

10:27, 7 квітня 2023
Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження проти народного депутата Михайла Волинця у зв’язку з закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.
ВАКС закрив справу проти нардепа Михайла Волинця
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням у недостовірному декларуванні проти народного депутата від фракції «Батьківщина» Михайла Волинця у зв’язку з закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.  Відповідне рішення було ухвалене на засіданні 7 квітня.

«Клопотання обвинуваченого Волинця Михайла Яковича про закриття кримінального провадження задовільнити. Звільнити Волинця Михайла Яковича, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення – проступку передбаченого частиною першою статті 366-2 кримінального кодексу України від кримінальної відповідальності у зв’язку з закінченням строків давності. Закрити кримінальне провадження за обвинуваченням Волинця Михайла Яковича у вчиненні кримінального правопорушення - проступку», - оголосив рішення головуючий суддя Сергій Мойсак.

НАБУ та САП восени минулого року повідомили про підозру нардепу Волинцю у недостовірному декларуванні. Під час досудового розслідування детективи та прокурори встановили, що народний депутат не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, дані про доходи та автомобіль особи, з якою мав спільний побут, фактичні взаємні обов'язки, а також факт спільного з нею проживання. Також не задекларовано фактичне користування позашляховиком 2019 року випуску, власником якого є син підозрюваного. Загальна вартість невідображених активів становить 1,79 млн грн.

У листопаді минулого року Волинця оголошували в розшук. Попри це строк давності притягнення до відповідальності нардепа завершився ще 26 березня

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Вищий антикорупційний суд закрив криміналу справу проти обвинуваченого у недекларуванні нардепа IX скликання Михайла Забродського.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська