Кабмін збільшив видатки на стипендії на понад 55 мільйонів

12:42, 10 травня 2023
Урядовці перерозподілили видатки Міністерства освіти та збільшили видатки на стипендії на трохи більше ніж 55 мільйонів гривень.
Кабмін збільшив видатки на стипендії на понад 55 мільйонів
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів збільшив обсяг видатків на стипендії на понад 55 мільйонів гривень. Відповідне рішення закріплене розпорядженням уряд №384 від 28 квітня.

Зазначеним документом перерозподілено окремі видатки міністерства освіти та зменшено видатки за програмою 2201380 «Виконання зобов’язань України у сфері міжнародного науково-технічного та освітнього співробітництва, участь у рамковій програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій» на 55160,8 тис. гривень (у тому числі видатки споживання - 40650,8 тис. гривень, видатки розвитку - 14510 тис. гривень).

Натомість збільшено видатки на стипендії студентам, курсантам, аспірантам на ті самі трохи більше ніж 55 мільйонів гривень.

Слід зазначити, що минулого року зросла кількість студентів-контрактників в українських вишах. За даними Міністерства освіти та науки, кількість чоловіків-студентів перших курсів платної форми навчання зросла на 82% у порівнянні з 2021 роком. Додатковий дохід українських вишів оцінюється в 1,7 мільярди гривень.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», в Києві окремі пенсіонери можуть отримувати не лише пенсію, а й стипендію, причому у розмірі двох прожиткових мінімумів.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду