Бюджетний комітет ВР погодив виділення понад 4 мільярдів гривень на «єВідновлення»

18:24, 22 травня 2023
Депутати підтримали рішення уряду про виділення понад 4 мільярдів гривень на відновлення пошкодженого через агресію РФ житла українців.
Бюджетний комітет ВР погодив виділення понад 4 мільярдів гривень на «єВідновлення»
Джерело фото: korrespondent.net
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Бюджетний комітет Верховної Ради погодив виділення понад 4 мільярдів гривень на відновлення пошкодженого майна через агресію РФ в рамках програми «єВідновлення». Про це повідомила очільниця комітету Роксолана Підласа.

За її словами, виплата перших допомог очікується вже до кінця травня.

«Компенсацію за допомогою електронної послуги “єВідновлення” зможуть отримати всі громадяни України, чиє житло дістало пошкодження внаслідок збройної агресії рф і яке ще не було відремонтоване. Ми вже маємо понад 12,5 тисяч таких заяв. З них 56% – це квартири, а 44% – приватні будинки», – зазначила Роксолана Підласа.

Зазначені кошти можна використати виключно для відновлення свого житла власними силами шляхом придбання будівельних матеріалів або замовлення відповідних послуг у спеціалізованих підприємств.

При цьому Підласа нагадала, що у Фонді ліквідації наслідків агресії РФ, коштами якого фінансується, наразі, відновлення пошкодженого житла.

«Це означає, що у разі отримання великої кількості заявок уряд спільно з бюджетним комітетом зможе виділити додаткові кошти для надання цієї допомоги», – наголосила Роксолана Підласа.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет на 2023 рік», рішення уряду про виділення коштів зі спеціального фонду ліквідації наслідків збройної агресії набувають чинності після погодження Комітетом з питань бюджету.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін виділив понад 4 мільярди гривень на програму «єВідновлення».

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

 

 

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду