Депутати готуються збільшити кількість реклами на ТБ – комітет підтримав законопроєкт

12:24, 28 травня 2023
Пропонується внести зміни до закону «Про рекламу» та на законодавчому рівні заборонити будь-яку рекламу резидентів рф та збільшити кількість реклами на ТБ.
Депутати готуються збільшити кількість реклами на ТБ – комітет підтримав законопроєкт
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує депутатам ухвалити у другому читанні та в цілому законопроєкт №9206 авторства групи депутатів з фракції «Слуга народу» та опозиції, серед яких очільник профільного комітету Микита Потураєв та перший віцеспікер Олександр Корнієнко, про внесення змін до Закону України "Про рекламу" щодо імплементації норм європейського законодавства у національне законодавство України шляхом імплементації окремих положень acquis ЄС у сфері аудіовізуальної реклами (Європейської конвенції про транскордонне телебачення, Директиви Європейського парламенту та Ради 2010/13/ЄС про аудіовізуальні медіа послуги від 10 березня 2010 року зі змінами, внесеними Директивою (ЄС) 2018/1808 від 14 листопада 2018 року) та до деяких інших законів яким, серед іншого пропонується заборонити будь-яку рекламу резидентів рф та збільшення кількості реклами на телебаченні.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 8 закону «Про рекламу» та визначити, що  рекламодавцем не може вступати резидент держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором (державою-окупантом).

Крім цього визначено, що Інформація про ціни на товари, тарифи на послуги, наведені у рекламі, які реалізуються/ надаються поза межами України або її митної території, може зазначатися в іноземній валюті, крім валюти держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором (державою-окупантом).

Також законопроєктом розширюється заборона вміщувати в рекламі твердження та/або зображення, які є дискримінаційними та/або розпалюють ненависть, ворожнечу чи жорстокість до окремих осіб чи груп осіб за ознаками, зокрема, віку, етнічної належності, сексуальної орієнтації, інвалідності, за іншими ознаками.

Крім цього передбачається збільшення до 20% квоти реклами в аудіовізуальних медіа, тобто, зокрема на ТБ (розраховується для часових проміжків з 6.00 до 18.00 та з 18.00 до 24.00).

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, який передбачає створення Державного реєстру санкцій.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді