Рада зняла обмеження на строк оренди державного та комунального майна під час воєнного стану

09:00, 4 червня 2023
Депутати ухвалили закон, яким скасували норму про те, що строк договорів оренди державного та комунального майна, укладених під час воєнного стану, не може перевищувати 12 місяців після його припинення.
Рада зняла обмеження на строк оренди державного та комунального майна під час воєнного стану
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №8250 авторства групи депутатів з фракції “Слуга народу” та опозиції серед яких лідер монобільшості Давид Арахамія про внесення змін до Закону України "Про Фонд державного майна України" щодо оптимізації структури Фонду державного майна України, яким, зокрема скасовано обмеження на строк договорів оренди державного та комунального майна, які було укладено під час воєнного стану.

Ухваленим законом внесено зміни до закону “Про оренду державного та комунального майна” та, зокрема, виключено з зазначеного документу пункт 6-2 перехідних положень. Зазначеним пунктом визначено, що строк дії договорів оренди державного майна, які укладаються під час дії воєнного стану, не може перевищувати 12 місяців після припинення чи скасування воєнного стану.

Також зазначений закон передбачає реорганізацію Фонду державного майна. В рамках неї регіональні відділення  Фонду будуть ліквідовані. Їх перетворять у структурні підрозділи ФДМУ з єдиним центральним керівним апаратом.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада схвалила зміни до законодавства, якими заборонила призначати керівниками державних підприємства підсанкційних осіб.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва