Зеленський підписав закон про скасування святкування 9 травня

14:59, 12 червня 2023
Законом скасовано святкування дня перемоги 9 травня. Натомість 8 травня буде відзначатися день пам’яті та перемоги.
Зеленський підписав закон про скасування святкування 9 травня
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №9278 про День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років, який передбачає відзначення дня Перемоги 8 травня і скасування вихідного дня дев’ятого травня.

Підписаним законом внесено зміни до статті 73 Кодексу законів про працю та вилучено з переліку святкових вихідних днів 9 травня. 9 травня тепер буде робочим днем.

Натомість передбачається відзначення 8 травня Дня пам'яті та перемоги над нацизмом  у Другій світовій війні 1939 – 1945 років.

Як зазначається у пояснювальній записці, у європейських державах ця перемога щороку відзначається 8 травня в день капітуляції нацистської Німеччини – вшануванням пам’яті полеглих у Другій світовій війні.

«З огляду на зазначене та з метою відновлення історичної правди та справедливості Україна як невід’ємна частина великої європейської родини має відзначати День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років разом з усією Європою і всім цивілізованим демократичним світом саме 8 травня», - зазначається у записці.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 9 травня дня Європи.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва