Як батькам отримати гроші на послуги з оздоровлення та відпочинку дітей – алгоритм

20:31, 12 червня 2023
Відтепер держава виплачуватиме батькам кошти, на які ті зможуть самостійно придбати путівку для дитини у табір оздоровлення і відпочинку.
Як батькам отримати гроші на послуги з оздоровлення та відпочинку дітей – алгоритм
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

1 червня Уряд запустив програму монетизації послуги дитячого оздоровлення та відпочинку за принципом «гроші ходять за дитиною». Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

«Ми змінюємо механізм і систему надання послуги з оздоровлення та відпочинку  дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Відтепер держава виплачуватиме батькам кошти, на які ті зможуть самостійно придбати путівку для дитини у табір оздоровлення і відпочинку», - сказано у повідомленні.

Який механізм отримання путівки:

  • Перевірити право на отримання коштів можна за посиланням або отримати повідомлення в мобільному застосунку «Приват24», чи  отримати інформацію від працівників соціального захисту.

Після отримання сповіщення потрібно звернутися до найближчого відділення Приватбанку та відкрити картку. Така картка буде мати спеціальний режим використання коштів. На неї будуть зараховані кошти для придбання путівки в наступному місяці з дня відкриття картки.

  • Після зарахування коштів батьки за власним уподобанням (орієнтуючись на бажані терміни відпочинку, місцерозташування табору, вартість путівки, відгуки про заклад тощо) обирають один із закладів вищої категорії з Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Цей заклад має бути включений Національною соціальною сервісною службою до переліку закладів, з якими укладено договір про надання послуг з оздоровлення та відпочинку.
  • Дізнатись у місцевому управлінні соціального захисту щодо умов проїзду до табору (організовано чи самостійно власним коштом)
  • Розрахуватися за путівку отриманою у ПриватБанку карткою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області